PROBLEMS OF QUALITY OF MILK OF DIFFERENT COMMODITY PRODUCERS
Keywords:
milk, quality, falsification
Abstract
The results of research of quality of milk of different commodity producers are given in the article. Determination of quality was conducted after chemical composition and physical and chemical indexes by the modern equipment. Accordance of indexes of quality of drinkable milk is set byinformation of marking and set the methods of its falsification.
References
1. Экспертиза молока и молочных продуктов. Качество и безопасность / Н. И. Дунченко, А. Г. Храмцов, И. А. Макеева, И. А. Смирнова и др.— Новосибирск: Сиб. унив. изд-во, 2007. — 477 с.
2. Ветеринарно-санітарна експертиза з основа-ми технології і стандартизації продуктів тваринни-цтва / О. М. Якубчак, В. І. Хоменко, С. Д. Мельничук та ін.. – К. : ТОВ “ Біопром”, 2005. – 800 с.
3. Джурик Н.Р. Експертиза якості молока, яке реалізується на ринках м. Львова / Н. Р. Джурик, Д. С. Боляновська, М. К. Турчиняк // Збірник нау-кових праць “Торгівля, комерція, підприємництво”. – Львів: ЛКА, 1998. – С. – 267 – 270.
4. Батутіна А. П. Дослідження наявності за-лишків антибіотиків у молоці, що реалізується в торговельній мережі і на ринках м. Львова // А. П. Батутіна, І. В. Ємченко, А. О. Троякова // Вісник ЛКА. – Львів: ЛКА, 2007. - Випуск 8. – С. – 57 - 64. 5. Смоляр В. І. Харчова експертиза : підруч. / В. І. Смоляр. – К.: Здоров’я, 2005. – 448 с.
6. Дубініна А. А. Методи визначення фальсифі-кації товарів: підручник / [ А. А. Дубініна, І. Ф. Овчиннікова, С. О. Дубініна та ін.]. – К.: “Ви-давничий дім “Професіонал”, 2010. - С. 176 -188.
7. Пат. 2196985 МП Россия, О 01 № 33/0. Способ определения состава молока / Е. И. Гребенюк, Т. Ю. Могильная, К. А. Прохоров, Е. А. Салитова, Н. А. Гребенюк, Д. В. Петров: Закритое акцио-нерное общество Научно-производственное обье-динение “Диполь”. — №2000102770/13; Заявл. 03. 02. 2000; Опубл. 20. 01. 2003, Бюл. № 16.
8. Методи исследования молока и молочных продуктов / [под ред. А. М. Шальгиной]. — М.: Колос, 2002. — 368 с.
9. Степанова Л. И. Справочник технолога мо-лочного производства. Технология и рецептура./ Л. И. Степанова - С-Пб.: Технолог, 2004. – 200 с.
10. Молоко коров'яче питне. Загальні технічні умови: ДСТУ 2661-94. - [Чинний від 1994 - 01 - 01]. – К. : Держстандарт України, 1994. – 12 с.
2. Ветеринарно-санітарна експертиза з основа-ми технології і стандартизації продуктів тваринни-цтва / О. М. Якубчак, В. І. Хоменко, С. Д. Мельничук та ін.. – К. : ТОВ “ Біопром”, 2005. – 800 с.
3. Джурик Н.Р. Експертиза якості молока, яке реалізується на ринках м. Львова / Н. Р. Джурик, Д. С. Боляновська, М. К. Турчиняк // Збірник нау-кових праць “Торгівля, комерція, підприємництво”. – Львів: ЛКА, 1998. – С. – 267 – 270.
4. Батутіна А. П. Дослідження наявності за-лишків антибіотиків у молоці, що реалізується в торговельній мережі і на ринках м. Львова // А. П. Батутіна, І. В. Ємченко, А. О. Троякова // Вісник ЛКА. – Львів: ЛКА, 2007. - Випуск 8. – С. – 57 - 64. 5. Смоляр В. І. Харчова експертиза : підруч. / В. І. Смоляр. – К.: Здоров’я, 2005. – 448 с.
6. Дубініна А. А. Методи визначення фальсифі-кації товарів: підручник / [ А. А. Дубініна, І. Ф. Овчиннікова, С. О. Дубініна та ін.]. – К.: “Ви-давничий дім “Професіонал”, 2010. - С. 176 -188.
7. Пат. 2196985 МП Россия, О 01 № 33/0. Способ определения состава молока / Е. И. Гребенюк, Т. Ю. Могильная, К. А. Прохоров, Е. А. Салитова, Н. А. Гребенюк, Д. В. Петров: Закритое акцио-нерное общество Научно-производственное обье-динение “Диполь”. — №2000102770/13; Заявл. 03. 02. 2000; Опубл. 20. 01. 2003, Бюл. № 16.
8. Методи исследования молока и молочных продуктов / [под ред. А. М. Шальгиной]. — М.: Колос, 2002. — 368 с.
9. Степанова Л. И. Справочник технолога мо-лочного производства. Технология и рецептура./ Л. И. Степанова - С-Пб.: Технолог, 2004. – 200 с.
10. Молоко коров'яче питне. Загальні технічні умови: ДСТУ 2661-94. - [Чинний від 1994 - 01 - 01]. – К. : Держстандарт України, 1994. – 12 с.
Published
2011-11-11
Section
COMMODITY SCIENCE AND EXAMINATION OF FOOD PRODUCTS