УПРАВЛІНСЬКИЙ ОБЛІК ЯК ДЕТЕРМІНАНТА СИСТЕМИ ВІДОБРАЖЕННЯ ПРОКАТУ МАЙНА - Реслер, М. В. (Підприємництво і торгівля, 2024)
У сучасних умовах господарювання роль орендних послуг як в економіці країни, так і у вирішенні соціальних проблем поступово зростає. Ефективність системи управління безпосередньо залежить від правильної організації управлінського обліку орендних послуг прокату майна. В свою чергу, управлінський облік відіграє вирішальну роль у визначенні та відображенні фінансових аспектів специфічної оренди (прокату) майна в різних масштабах. Це передбачає використання фінансових даних для прийняття рішень, оптимізації операцій і підвищення прибутковості. Варто відзначити, що теоретико-методологічні та практичні аспекти обліку на підприємствах, що надають послуги, є в науково-економічній літературі недостатньо висвітленими та потребують поглибленого дослідження. Дослідження присвячене сутності прокату майна, особливостям відображення прокату майна в управлінському обліку. Розглянуто підходи до деяких ключових етапів в управлінському обліку від прокату майна та їх визнання. Управлінський облік прокату майна передбачає детальне складання бюджету, управління витратами, вимірювання ефективності, фінансову звітність та управління ризиками. Застосовуючи ці практики, менеджери та власники нерухомості можуть покращити процес прийняття рішень, оптимізувати фінансові показники та забезпечити дотримання правових і податкових норм. Саме бухгалтерське програмне забезпечення об’єднує операції з управління власністю з бухгалтерським програмним забезпеченням для безперешкодного фінансового управління. У процесі дослідження доведено, що управлінський облік необхідний для ефективного масштабування відображення операцій із прокату майна та управління діяльністю з надання послуг. Використовуючи детальні методи розподілу витрат, точне управління доходами, вимірювання ефективності, комплексне бюджетування та ефективне управління ризиками, менеджери по прокату майна можуть оптимізувати свою діяльність, підвищити прибутковість і забезпечити фінансову стабільність.