МАРКЕТИНГОВА ДОКУМЕНТАЦІЯ ЯК ІНСТРУМЕНТ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНИМИ ПРОДУКТАМИ В КРЕАТИВНИХ ІНДУСТРІЯХ - Романюк, Н. В. (Підприємництво і торгівля, 2024)
У статті досліджено значення маркетингової документації як ключового інструменту в управлінні інноваційними продуктами в креативних індустріях. Креативні індустрії є одними з найдинамічніших секторів економіки, де розвиток та успіх продукції значною мірою залежать від ефективного маркетингового управління. таким чином, маркетинговий документ забезпечує систематизацію підходів до аналізу цільової аудиторії, позиціонування продукту та побудови комунікаційних стратегій, що дозволяє розробникам інноваційних продуктів успішно конкурувати на ринку. У висновках наведено рекомендації щодо оптимізації маркетингової документації в умовах креативної індустрії, включаючи стандартизацію шаблонів, впровадження цифрових платформ для постійного оновлення та інтеграцію зворотного зв’язку. Запропоновані рекомендації стимулювання ефективності на підвищення маркетингового управління інноваційними продуктами та адаптацію до швидко змінених умов ринку, та обґрунтовано можливості маркетингової документації в управлінні інноваційними продуктами, на основі використання сучасних методів та рекомендації вдосконалення маркетингових процесів у креативних індустріях.