ВПЛИВ ПОЛІПШУВАЧІВ НА ХАРЧОВУ ЦІННІСТЬ ТА ЯКІСНІ ПОКАЗНИКИ ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ
Ключові слова:
хлібобулочні вироби, хімічні поліпшувачі якості, комплексні добавки поліфунк-ціональної дії, органолептичні та фізико-хімічні показники якості
Анотація
Розглянуто проблему позитивної тенденції застосування у виробництві хліба полі-пшувачів якості. Проведено дослідження якісних показників однотипних хлібобулочних виробів від різних виробників на предмет можливої наявності у їх складі поліпшувачів.
Посилання
1. Технохімічний контроль продукції рослинни-цтва: навчальний посібник / [Н. Т. Савчук, Г. І. Подпрятов, Л. Ф. Скалецька, П. І. Нинько та ін.]. – К. : Арістей, 2005. – 256 с.
2. Основные методы сенсорной оценки про-дуктов питания / [В. М. Кантере и др.] // Пищевая промышленность. – 2003. – № 10. – С. 6-134.
3. Дремучева Г. Когда и как применять хле-бопекарные улучшители для регулирования каче-ства муки / Г. Дремучева // Хлебопекарная и кон-дитерская промышленность Украины. – 2006. – № 6.– С. 32-34.
4. Матвеева И. Концепция корректировки каче-ства муки на основе ферментных препаратов / И. Матвеева, Ю. Белибова, М. Попов // Хлебопро-дукты. – 2006. – №12. – С.43-45.
5. Корячкина С. Я. Определение конкурентной способности хлебобулочных изделий / Я. С. Корячкина // Хлебопродукты. – 2007. – №7. – С. 60.
6. Позняковский В. М. К вопросу о терминах и определениях в области питания, ассортимента, качества и безопасности пищевых продуктов / В. М. Позняковский // Современные приоритеты питания, пищевой промышленности и торговли: сборник научных трудов. – Кемерово: КЕМТИП. – 2006. – С. 323-328.
7. Рибалко О. І. Якість пшеничного врожаю-2008 / О. І. Рибалко // Хранение и переработка зер-на. – 2008. – № 8. – С. 33.
2. Основные методы сенсорной оценки про-дуктов питания / [В. М. Кантере и др.] // Пищевая промышленность. – 2003. – № 10. – С. 6-134.
3. Дремучева Г. Когда и как применять хле-бопекарные улучшители для регулирования каче-ства муки / Г. Дремучева // Хлебопекарная и кон-дитерская промышленность Украины. – 2006. – № 6.– С. 32-34.
4. Матвеева И. Концепция корректировки каче-ства муки на основе ферментных препаратов / И. Матвеева, Ю. Белибова, М. Попов // Хлебопро-дукты. – 2006. – №12. – С.43-45.
5. Корячкина С. Я. Определение конкурентной способности хлебобулочных изделий / Я. С. Корячкина // Хлебопродукты. – 2007. – №7. – С. 60.
6. Позняковский В. М. К вопросу о терминах и определениях в области питания, ассортимента, качества и безопасности пищевых продуктов / В. М. Позняковский // Современные приоритеты питания, пищевой промышленности и торговли: сборник научных трудов. – Кемерово: КЕМТИП. – 2006. – С. 323-328.
7. Рибалко О. І. Якість пшеничного врожаю-2008 / О. І. Рибалко // Хранение и переработка зер-на. – 2008. – № 8. – С. 33.
Опубліковано
2011-11-11
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ТА ЕКСПЕРТИЗА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ