УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ДЕСЕРТНИХ СТРАВ З ВИКОРИСТАННЯМ ЯБЛУЧНОГО ПОРОШКУ
Анотація
Робота присвячена пошуку ефективних шляхів по створенню нових десертних страв та кулінарних виробів з кисломолочного сиру із підвищеним вмістом незамінних амінокислот, харчових волокон, макро- та мікроелементів, вітамінів. Показано, як за рахунок введення яблучного кріопорошку, який є потужним джерелом найважливіших макро- і мікроелементів, вітамінів та харчових волокон, підвищується харчова цінність десертних страв. Розроблена технологія десерту “Чізкейк” з додаванням яблучного кріопорошку дозволяє отримати страву з високими органолептичними показниками якості, однорідної, ніжної консистенції, з багатим смаком і ароматом. На підставі проведених теоретичних і експериментальних досліджень запропоновані раціональні рішення щодо забезпечення населення високоякісними продуктами харчування із збалансованим хімічним складом.
Посилання
2. Кравченко М. Ф. Технологія продуктів з харчовими добавками рослинного походження для оздоровчого харчування : автореф. дис. д-ра техн. наук / Кравченко М. Ф. – К. : Київ нац.торг.-екон. університет, 2006. - 34 с.
3. Гонський Я. І. Біохімія людини / Гонський Я. І., Максимчук Т. П. – Тернопіль : Укрмедкнига, 2001. - 735 с.
4. Збагачення харчових продуктів вітамінами та мінералами як важливий фактор оптимізації харчу-вання населення України / О. С. Мартинова, Н. В. Гордієнко, А. Є. Подрушняк, В. П. Кульчицька // Актуальні питання гігієни харчування та безпечність харчових продуктів: IV Міжнар. наук.-практ. конф. – К., 2006. – С. 60-61.
5. Цимбаліста Н. В. Гігієнічна оцінка рівнів споживання основних груп харчових продуктів населенням України [Текст] / Н. В. Цимбаліста // Проблеми харчування. - 2008. - № 1-2 [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://www.med-ved.kiev.ua.
6. Codex Alimentarius Cmmission. Совместная программа FAO/WHO по стандартам пищевых продуктов. - М. : Весь мир, 2007. – С. 185.
7. Технологія продуктів харчування функціо-нального призначення : монографія / [за ред. М. І. Пересічного]. – К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2008.– 718 с.
8. Капрельянц Л. В. Функціональні продукти / Л. В. Капрельянц, К. Г. Іоргачова. – Одеса, 2003. – 312 с.
9. Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів : навчальний посібник / [за заг. ред. Г. М. Лисюк]. – Суми : ВТД “Універси-тетська освіта”, 2009. – 464 с.
10. Бакулина О. Н. Стратегический инструмент для новаций – функциональные ингредиенты / Бакулина О. Н., Некрасова Т. Э. // Пищевые ингредиенты, сырье и добавки. - 2008. - №2. – С. 51-53.