НОВІ НАПРЯМКИ ВДОСКОНАЛЕННЯ СПОЖИВЧИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ТУРИСТИЧНОГО ВЗУТТЯ
Анотація
Обґрунтовано доцільність товарознавчих досліджень туристичного взуття як виробу першої необхідності для туризму – сфери господарського комплексу, яка забезпечує 10% світового валового продукту. Доведено доцільність використання зарубіжного досвіду інноваційної діяльності у вітчизняному виробництві туристичного взуття. Проведено аналіз електронних баз даних про інновації у туристичному взутті та інно-ваційних технологій виробництва цього взуття з позиції товарознавства. У результаті досліджень доведено, що необхідний рівень споживчих властивостей туристичного взуття вітчизняного виробництва може бути забезпечений шляхом використання наявних і розробкою власних інновацій, спрямованих на вдосконалення окремих деталей та вузлів взуття. Вагомим підґрунтям цього є критичний аналіз зарубіжного досвіду впро-вадження інновацій, які викладені у патентах та винаходах.
Посилання
2. Коваль М. І. Використання зарубіжного дос-віду для забезпечення якості взуття вітчизняного ви-робництва / М. І. Коваль, Н. І. Попович, М. С. Бед-нарчук // Формування і оцінювання асортименту, властивостей та якості непродовольчих товарів : матеріали І Міжнародної наук.-практ. конф., (Львів, 22 листопада 2013 року) : тези доповідей : у 3 ч. Ч. 1 / [відп. ред. П. О. Куцик]. – Львів : Видавництво Львів. комерц. академ., 2013. – С. 70-74.
3. Попович Н. І. Нові напрямки вдосконалення споживних властивостей спортивного взуття / Н. І. Попович // Вісник Хмельницького національно-го університету. – 2011. – № 4. – С. 101-106. – (Технічні науки).
4. Стефаник М. П. До питання про інновації у туристичному взутті / М. П. Стефаник, Н. І. Попо-вич, М. С. Беднарчук // Сучасне матеріалознавство та товарознавство: теорія, практика, освіта : матеріа-ли ІІ Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції, (м. Полтава, 25-26 березня 2015 року). – Полтава : ПУЕТ, 2015. – С. 129-131.
5. Семак Б. Д. Проблеми формування та оціню-вання екологічної безпечності текстилю : моногра-фія / Б. Д. Семак, І. С. Галик. – Львів : Вид-во ЛКА, 2014. – 488 с.
6. Беднарчук М. С. Наукові основи формування асортименту і якості взуття спеціального призначен-ня : монографія / М. С. Беднарчук. – Львів : Видав-ництво Львівської комерційної академії, 2015. – 528 с.
7. Половніков І. І. Дослідницькі технології у ви-робництві спеціального взуття : монографія / І. І. По-ловніков, В. І. Андрущак, М. С. Беднарчук. – Львів : Видавництво Львівської комерційної академії, 2014. – 368 с.
8. Половніков І. І. Теоретичні та експеримен-тальні дослідження спортивного взуття для скейт-бордингу : монографія / І. І. Половніков, Н. І. Попо-вич, М. С. Беднарчук. – Львів : Вид-во ЛКА, 2012. – 404 с.
9. Кушнір М. К. Кафедрі товарознавства непро-довольчих товарів – 55 років / М. К. Кушнір // Вісник Львівської комерційної академії. – Львів : Видав-ництво Львівської комерційної академії, 2002. – Вип. 5. – С. 205-214. – (Серія товарознавча).
10. РСТ – международная патентная система [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www. wipo.int/pct/ru/.
11. Espacenet patent search [Electronic resource]. – Accessed mode: http://www.epo.org/searching-for-pa-tents/technical/espacenet.html.
12. Global patent index (GPI) [Electronic resource]. – Accessed mode: http://www.epo.org/searching-for-patents/technical/espacenet/gpi.html.
13. KIPRIS [Electronic resource]. – Accessed mo-de: http://engportal.kipris.or.kr/engportal/search/total_ search.do.
14. State Intellectual Property Office (SIPO) [Elect-ronic resource]. – Accessed mode: http://english.si-po.gov. cn/ application/.