НАПРЯМИ ФОРМУВАННЯ СПОЖИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ВЗУТТЯ У ПРОВІДНИХ НАУКОВО-ДОСЛІДНИХ УСТАНОВАХ СВІТУ
Анотація
Узагальнено інноваційні напрями формування асортименту і споживних властивостей взуття за кордоном. Показано, що основні зусилля провідних науково-дослідних установ і виробників спрямовані на розробку нових матеріалів і конструкцій взуття. Зокрема, науково-дослідний інститут спортивного взуття у Кобе (Японія) для формування ергономічних властивостей взуття використовує систему Amfit, яка створює точну копію стопи у 3-D форматі, дозволяє оптимізувати температурний баланс у взутті й формувати банк даних про стопи споживачів. Розкрито споживні властивості взуття особливих конструкцій (“антивзуття”; взуття, що змінює розмір; взуття, яке “самозашнуровується”) і естетичних властивостей (“взуття-скафандр”, дитяче взуття “дорослих” фасонів).
Посилання
2. Коновал В. П. Натуральні і штучні матеріали для взуття [Текст] / В. П. Коновал, В. В. Рибаль-ченко, М. Є. Хомяк. – К. : КНУДТ, 2005. – 218 с.
3. Половніков І. І. Дослідницькі технології у ви-робництві спеціального взуття : монографія [Текст] / І. І. Половніков, В. І. Андрущак, М. С. Беднарчук. – Львів : Видавництво Львівської комерційної академії, 2014. – 368 с.
4. Обувь, растущая вместе с ногой [Елект-ронний ресурс] : сайт http://rate.by/minsk. Режим доступу: http://news.rate.by/minsk/shops/obuv_rastushhaja_vmeste_s_ nogoj.
5. Сайт http://corp.asics.com/en/. – Режим досту-пу: http://corp.asics.com/ en/press.
6. Антиобувь тренажер для ног [Електронний ресурс] : сайт HYPERLINK "https://www.facebook. com" https://www.facebook.com. – Режим доступу: https://www.facebook.com/shoesholl/posts/788257281229609:0.
7. Сайт http://hitech.vesti.ru/. – Режим доступу: http://hitech.vesti.ru/news/ view/id/7920.
8. Сайт http://24tv.ua/. – Режим доступу: http:// 24tv.ua/nike_vipustit_krosivki_z_nazad_u_maybutnye _marti_makflay_vzhe_primiryav_n622898.
9. Сайт http://blog.bastion-ua.com/. – Режим дос-тупу: http://blog.bastion-ua.com/modni-tendentsiyi-v-dityachogo-vzuttya-sezonu-vesna-lito-2015/.