ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ КЕРОБУ В КОНДИТЕРСЬКІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ

  • Р. М. Бойдуник
Ключові слова: кероб, Ceratonia siliqua, ріжкове дерево, боби ріжкового дерева, амінокислоти, мік- роелементи, вуглеводи

Анотація

У статті розглядається можливість використання порошку з керобу у виробництві бо- рошняних кондитерських виробів. Представлені результати дослідження хімічного складу керобу. Наве- дена схема отримання порошку керобу з бобів ріжкового дерева.

Посилання

1. Пересічний М. І. Технологія харчових продуктів функціонального призначення: монографія / М.І.Пересічний та ін. – К.: КНТЕУ, 2007. – 567 с.
2. Кэроб [Електронний ресурс]. – Режим доступу: URL : http://valyen.com/carob.html. – V.K. Valyen
3. Yousif A.K. Processing and characterization of carob powder. / Yousif A.K., Alghzawi H.M.// Food Chemistry. – 2000. – № 69 (3). – P. 283-287.
4. Прянишников В. В. Применение порошка плодов рожкового дерева кероб для производства кондитерских изделий / В. В. Прянишников, Т. А. Банщикова // Хлебопекарное производство. – 2012. – № 3. – С. 39-41.
5. Алексеева М. М. Применение измельченных плодов рожкового дерева при производстве комплексной пищевой добавки на основе какао-бобов / М. М. Алексеева // Известия Самарской государственной сельскохозяйственной академии. – 2013. – №4. – С. 69-73.
6. Owen R.W. Isolation and structure elucidation of the major individual polyphenols in carob fibre. / Owen R.W., Haubner R., Hull W.E., Erben G., Spiegelhalder B., Bartsch H. & Haber B.// Food and Chemical Toxicology. – 2003. – № 41. – P. 1727-1738.
7. Anonymous Foodstuffs, Cosmetics and Disinfectants Act, Act No. 54 of 1972, No. R 1055. Pretoria, South Africa: South African Department of Health, 2000.
Опубліковано
2014-12-24
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ТА ЕКСПЕРТИЗА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ