ЗАСТОСУВАННЯ БІОЛОГІЧНО АКТИВНИХ ДОБАВОК ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І СТРАВ

  • І. М. Ощипок
  • П. Х. Пономарьов
Ключові слова: харчування, есенціальні речовини, мікронутрієнти, збалансоване харчування, віта- міни, мінеральні речовини, функції добавок, еламін, страви

Анотація

Розглянуто проблеми харчування, функції мікроелементів, вітамінів, наслідки їх дефіциту в їжі, властивості та використання біологічно активних добавок для виробництва харчових продуктів і приготування страв.

Посилання

1. Гаубер-Швенк Г. Харчування: dtv-Atlas / Г. Гаубер-Швенк, М. Швенк; [пер. з нім. мови В. М. Елькіна]. – К.:Знання-Прес, 2004. – 183с.
2. Дымань Т. Н. Питание человека в ХХІ веке / Т. Н. Дымань, С. И. Шевченко. – К.: Либра, 2008. – 112 с.
3. Смоляр В. І. Фізіологія та гігієна харчування / В. І. Смоляр. – К.: Здоров’я, 2000. – 336 с.
4. Пономарьов П. Х. Безпека харчових продуктів та продовольчої сировини: [навч. пос. для студ. вищ. закл.] / П. Х. Пономарьов, І. В. Сирохман. – К.: Лібра, 1999. – 272 с.
5. Сирохман І. В. Сучасні напрями поліпшення споживних властивостей жировмісних кондитерських виробів: монографія / І. В. Сирохман, І. В. Донцова. – Львів: Видавництво Львівської комерційної академії. 2010. –230 с.
6. Сирохман І. В. Проблеми асортименту, якості і безпечності продуктів на вафельній основі: монографія / І. В. Сирохман, В. Т. Лебединець. – Львів: Видавництво Львівської комерційної академії. 2010. – 360 с.
7. Вісник Львівської комерційної академії / [ред. кол.: Б. Д. Семак, І. В. Донцова, Н. І. Доманцевич та ін.]. – Львів: Видавництво Львівської комерційної академії, 2011.–Вип.12.–С.91-98; 97-100.
8. Вісник Львівської комерційної академії / [ред. кол.: Б. Д. Семак, І. В. Донцова, Н. І. Доманцевич та ін.]. – Львів: Видавництво Львівської комерційної академії, 2013.–Вип.13.–С. 5-38.
9. Пересічний М. І. Наукове обґрунтування та розробка технологій продуктів громадського харчування радіозахисної дії: автореферат дис. на здобуття докт.техн.наук: спец.05.18.15 "Товарознавство харчових продуктів" / М. І. Пересічний. – К., 1999. – 35 с.
10. Назаров В. П. Натуральная радиозащитная пищевая добавка из морской капусты – источник макро- и микроэлементов, витаминов и биологически активных веществ / В. П. Назаров, Н. П. Полотай. – Запорожье, 1997. – С.19-23.
11. Нечаев А. П. Пищевые добавки / А. П. Нечаев, А. А. Кочеткова, А. Р. Зайцев. – М.: Колос, 2001. – 256 с.
Опубліковано
2014-12-24
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ТА ЕКСПЕРТИЗА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ