ЯКІСТЬ ТОВАРІВ. УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ
Ключові слова:
якість, показник якості продукції, властивості, термін якості, чинники якості, система управління
Анотація
В статті обґрунтована необхідність вдосконалення системи управління якістю това-рів, а також методів оцінки якості товарів. Пропонуються методи і діяльність оперативного харак-теру, які використовуються для задоволення вимог до якості.
Посилання
1. Фатхутдинов Р. А. Конкурентоспособность: экономика, стратегия, управление / Р. А. Фатхут-динов. – М.: ИНФРА-М, 2000. – 312 с.
2. Михальські Торспен Управління якістю у харчовій промисловості із врахуванням Європейсь-кого харчового кодексу і міжнародно визнаних стандартів: Довідник / Торспен Михальські, Франк Ліліє, Анжеліка Досін. – Львів: ПАІС, 2006. – 336 с.
3. ДСТУ – 2925 – 94. Державний стандарт України. Якість продукції. Оцінювання якості. Тер-міни та визначення. Держстандарт України, Київ, 1995. – 28 с.
4. ДСТУ ISO 9000 – 2001. Системи управління якістю. Основні положення та словник. Держстан-дарт України, Київ, 2001. – 27 с.
5. Сероштан М. В. Качество непродовольстве-нных товаров: учебное пособие / М. В. Сероштан, Е. Н. Михеева– М.: Издательский дом “Дашков И К”. – 2000. – 164 с.
6. Крылова Г. Д. Основы стандартизации, мет-рологии и управления качеством товаров: Учебное пособие / Г. Д. Крылова– М.: ЮНИТИ, 1998 – 465 с.
7. Лифиц И. М. Основы стандартизации, мет-рологии и управления качеством товаров: учебное пособие / И. М. Лифиц– М.: ТОО “Люкс- арт”, 1994. – 168 с.
8. Golbert Hanrieder, Berges, Beck Gedensmittel – Waren – Qualitaten – Trends (Vertag Europa – Gehr-mittel, 3. actualisierte Auflage 2004).
9. Heinz W. Adams/Helmut Radermacher (Hrsg) Qualitatsmanagment strategie – Structu – Systeme (Edition Dlickbuch Wirtschadt, FAZ Wirtschaltsverlag, 1994.
10. Фасхиев Х. А. Анализ методов оценки каче-ства и конкурентоспособности грузовых автомо-билей / Х. А. Фасхиев // Методы менеджмента качества. – 2001. – №3. – С. 24 – 28; №4. – С. 21 – 26.
2. Михальські Торспен Управління якістю у харчовій промисловості із врахуванням Європейсь-кого харчового кодексу і міжнародно визнаних стандартів: Довідник / Торспен Михальські, Франк Ліліє, Анжеліка Досін. – Львів: ПАІС, 2006. – 336 с.
3. ДСТУ – 2925 – 94. Державний стандарт України. Якість продукції. Оцінювання якості. Тер-міни та визначення. Держстандарт України, Київ, 1995. – 28 с.
4. ДСТУ ISO 9000 – 2001. Системи управління якістю. Основні положення та словник. Держстан-дарт України, Київ, 2001. – 27 с.
5. Сероштан М. В. Качество непродовольстве-нных товаров: учебное пособие / М. В. Сероштан, Е. Н. Михеева– М.: Издательский дом “Дашков И К”. – 2000. – 164 с.
6. Крылова Г. Д. Основы стандартизации, мет-рологии и управления качеством товаров: Учебное пособие / Г. Д. Крылова– М.: ЮНИТИ, 1998 – 465 с.
7. Лифиц И. М. Основы стандартизации, мет-рологии и управления качеством товаров: учебное пособие / И. М. Лифиц– М.: ТОО “Люкс- арт”, 1994. – 168 с.
8. Golbert Hanrieder, Berges, Beck Gedensmittel – Waren – Qualitaten – Trends (Vertag Europa – Gehr-mittel, 3. actualisierte Auflage 2004).
9. Heinz W. Adams/Helmut Radermacher (Hrsg) Qualitatsmanagment strategie – Structu – Systeme (Edition Dlickbuch Wirtschadt, FAZ Wirtschaltsverlag, 1994.
10. Фасхиев Х. А. Анализ методов оценки каче-ства и конкурентоспособности грузовых автомо-билей / Х. А. Фасхиев // Методы менеджмента качества. – 2001. – №3. – С. 24 – 28; №4. – С. 21 – 26.
Опубліковано
2011-11-11
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ТА ЕКСПЕРТИЗА НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ