СУЧАСНА ОЦІНКА СПОЖИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ТРАДИЦІЙНИХ І НОВИХ ФРУКТОВО-ОВОЧЕВИХ ПОРОШКІВ

  • М. І. Філь
Ключові слова: фруктово-овочеві порошки, антиоксиданти, стабілізатори, згущувачі

Анотація

Висвітлені результати поліпшення споживних властивостей фруктово-овочевих порош-ків. Встановлено, що за досліджуваними показниками, найвищі споживні властивості мають фруктово-овочеві порошки з чорної смородини, чорноплідної горобини, шипшини, плодів калини, глоду, обліпихи та гарбуза.

Посилання

1. Турчина Т. Фізико-хімічний склад і структу-руюча здатність рослинних матеріалів розпилю-вального сушіння / Т. Турчина // Харчова і перероб-на промисловість. – № 5. – 2008. – С. 17-19.
2. Румянцева Г. Н. Влияние микробных фер-ментов на процесс получения пищевых волокон из растительного сырья / Г. Н. Румянцева, С. В. Ма-курина // Хранение и переработка сельхозсырья. – № 8. – 2007. – С. 48.
3. Дробот В. У хліба з гарбузовим порошком більший об’єм і така ж пористість / В. Дробот, Н. Суха // Хлібопекарська і кондитерська промис-ловість України. – 2008. – № 7. – С. 6-7.
4. Джабоева А. С. Влияние продуктов перера-ботки дикорастущих плодов на качество хлебо-булочных изделий / [А. С. Джабоева, Л. Г. Шалова, А. С. Кабалоева, З. С. Думанишева] // Хранение и переработка сельхозсырья. – № 1. – 2008. – С. 43-44.
5. Корчак А. В. Влияние тыквенного порошка на технологические свойства замороженного теста для пиццы / А. В. Корчак, Г. Ф. Пшенишнюк, Т. Е. Лебеденко / Наукові праці. – Одеська нац. акад. пищ. технологий. – Одеса. – Випуск 29. – Т. 2. – 2006. – С. 163-167.
Опубліковано
2011-11-11
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ТА ЕКСПЕРТИЗА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ