КРІОСКОПІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ПЛАЗМИ ПАРНИКОВИХ ТА ҐРУНТОВИХ ТОМАТІВ

  • М. І. Погожих
  • Д. М. Одарченко
  • Л. В. Даниленко
  • М. С. Одарченко
  • К. В. Сподар
  • О. В. Діденко
Ключові слова: кріоскопічні дослідження, плазма томатів, центрифугування, заморожування, молярна маса розчинених речовин, парціальний молярний об’єм, кут розсіювання

Анотація

Досліджено кріоскопічні властивості плазми томатів як об’єкту чутливому до дії низьких температур. Проведено пошук та наукове обґрунтування виявлених сигнатур для ґрунтових та парникових томатів.

Посилання

1. Улянич Е. Потребительская ценность и осо-бенности технологии выращивания помидоров / Е. Улянич // АПК – Информ: Овощи и фрукты. – 2006. – № 3.– С. 11-14.
2. Смоляр В. І. Сучасні проблеми ідентифікації та фальсифікації харчових продуктів / В. І. Смоляр // Проблеми харчування. – 2007. – № 2. – С. 15-21.
3. Телеснин Р. В. Молекулярная физика. / Р. В. Телеснин – М.: Высшая школа, 1965. – 297 с.
4. Харнед Г. Физическая химия растворов элект-ролитов /. Г. Харнед, Б. Оун. – М., 1952. – 629 с.
5. Ефимов П. В. Предельный парциальный мольный объем одноатомных ионов в растворах / П. В. Ефимов // Вестник ХНУ. – 2008. – Вип. 16 (39). – № 820. – С. 303–306.
6. Кругляков П. М. Физическая и коллоидная химия: учеб. пособ. / П. М. Кругляков, Т. Н. Хаскова – М.: Высшая школа, 2005. – 319 с.
Опубліковано
2011-11-11
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ТА ЕКСПЕРТИЗА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ