THE CRYOSCOPIC METHODS OF RESEARCHES IN PLASMA OF GREENHOUSE AND GROUND TOMATOES
Keywords:
cryoscopic researches, plasma of tomatoes, centrifugation, freezing, molar masses of solutes, partial molar volume, corner dissipation
Abstract
The article is devoted to research of cryoscopic properties of tomatoes plasma, as the object sensible to the action of low temperatures. A search and scientific ground of found out signatures for the ground and hotbed tomatoes is conducted.
References
1. Улянич Е. Потребительская ценность и осо-бенности технологии выращивания помидоров / Е. Улянич // АПК – Информ: Овощи и фрукты. – 2006. – № 3.– С. 11-14.
2. Смоляр В. І. Сучасні проблеми ідентифікації та фальсифікації харчових продуктів / В. І. Смоляр // Проблеми харчування. – 2007. – № 2. – С. 15-21.
3. Телеснин Р. В. Молекулярная физика. / Р. В. Телеснин – М.: Высшая школа, 1965. – 297 с.
4. Харнед Г. Физическая химия растворов элект-ролитов /. Г. Харнед, Б. Оун. – М., 1952. – 629 с.
5. Ефимов П. В. Предельный парциальный мольный объем одноатомных ионов в растворах / П. В. Ефимов // Вестник ХНУ. – 2008. – Вип. 16 (39). – № 820. – С. 303–306.
6. Кругляков П. М. Физическая и коллоидная химия: учеб. пособ. / П. М. Кругляков, Т. Н. Хаскова – М.: Высшая школа, 2005. – 319 с.
2. Смоляр В. І. Сучасні проблеми ідентифікації та фальсифікації харчових продуктів / В. І. Смоляр // Проблеми харчування. – 2007. – № 2. – С. 15-21.
3. Телеснин Р. В. Молекулярная физика. / Р. В. Телеснин – М.: Высшая школа, 1965. – 297 с.
4. Харнед Г. Физическая химия растворов элект-ролитов /. Г. Харнед, Б. Оун. – М., 1952. – 629 с.
5. Ефимов П. В. Предельный парциальный мольный объем одноатомных ионов в растворах / П. В. Ефимов // Вестник ХНУ. – 2008. – Вип. 16 (39). – № 820. – С. 303–306.
6. Кругляков П. М. Физическая и коллоидная химия: учеб. пособ. / П. М. Кругляков, Т. Н. Хаскова – М.: Высшая школа, 2005. – 319 с.
Published
2011-11-11
Section
COMMODITY SCIENCE AND EXAMINATION OF FOOD PRODUCTS