НАПРЯМИ ОПТИМІЗАЦІЇ ЖИРНОКИСЛОТНОГО СКЛАДУ СПРЕДІВ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

  • О. Я. Родак
Ключові слова: біологічна цінність, жирнокислотний склад, нетрадиційні види олій, поліненасичені жирні кислоти, спред, функціональні властивості

Анотація

Розроблено нові спреди функціонального призначення. Запропоновано напрями  поліпшення їх жирнокислотного складу та біологічної цінності.

Посилання

1. Скрябина Н. М. Научно обоснованные методы разработки рецептур жировых продуктов / Н. М. Скрябина, А. П. Нечаев // Масложировая промышленность. – 2006. – № 5. – С. 28 – 29.
2. Тагиева Т. Г. Принципы составления жировых основ спредов / Т. Г. Тагиева, В. Н. Григорьева, Л. И. Тарасова // Масложировая промышленность. – 2007. – № 1. – С. 6 – 9.
3. Табакаева О. В. Новые виды растительных масел как источники полиненасыщенных жирных кислот и селена / О. В. Табакаева // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2007. – № 6. – С. 33 – 37.
4. Спреди та суміші жирові. Загальні технічні умови : ДСТУ 4445: 2005. – [Чинний від 2005-08-09]. – К. : Держспоживстандарт України, 2006, 18 с. – (Національний стандарт України).
5. Некоторые аспекты моделирования сбалансированного состава спредов / А. В. Самойлов, А. А. Кочеткова, С. М. Севериненко [и др.] // Гигиена питания. – 2008. – № 3. – С. 74 – 78.
6. Пономарьов П. Загроза здоров’ю посилюється? / П. Пономарьов // Харчова і переробна промисловість. – 2005. – № 10. – С. 10 – 11.
Опубліковано
2009-12-30