ПРОБЛЕМИ БЕЗПЕЧНОСТІ БІОЛОГІЧНО АКТИВНИХ ДОБАВОК ДО ЇЖІ

  • В. М. Завгородня
Ключові слова: біологічно активні добавки, безпечність, ефективність, ідентифікація, нутрієнти, парафармацевтика, токсиканти

Анотація

Проаналізована оцінка безпечності і стандартизації біологічно активних добавок до їжі та порядок їх гігієнічної експертизи і державної реєстрації.

Посилання

1. Сирохман І.В. Товарознавство харчових продуктів функціонального призначення: навчальний посібник / І. В. Сирохман, В. М. Завгородня –К.: ЦУЛ, 2009. –544 с.
2. Буданцева Е.П. Правовая охрана функциональных продуктов и БАД / Е. П. Буданцева, И. В. Павлюченко // Пищевая промышленность. – 2003. – №3. – С. 8-9.
3. Дудкин М. С. Использование биологически активных добавок из побочных продуктов зерновых пищевих производств в составе функциональных продуктов питания / М. С. Дудкин, Е. И. Данилова, С. Л. Решта и др. // Наукові праці ОДАХТ. – 2002. – №24. – С. 113-116.
4. Кудряшева А.А. Биологически активные добавки в пищевых продуктах нового поколения / А. А. Кудряшева, Л. В. Драчева // Пищевая промышленность. – 1996. – №6. – С. 36-37.
5. Пащенко Л.П. Биологически активные добавки в питании человека / Пащенко Л.П., Жаркова И.М., Булгакова Н.Н. [и др.] // Пищевая промышленность. – 2002. – №8. – С. 72-73.
6. Пилат Т.П. Биологически активные добавки к пище (теория, производство, применение) / Т. П. Пилат, А. А. Иванов– М.: Авваллон, 2002. – 710 с.
7. Тутельян В.А. Биологически активные добавки в питании человека (оценка качества и безопасности, эффективность, характеристика, применение в профилактической и клинической медицине) / Тутельян В.А., Суханов Б.П., Австриевских А.Н., Позняковский В.М. – Томск: Изд-во НТЛ, 1999. – 296 с.
8. Черевко О. Функціональні харчові продукти / О. Черевко, М. Головко // Харчова і переробна промисловість. – 2006. – №6. – С. 18-19.
Опубліковано
2009-08-17