ТЕХНОЛОГІЯ ПІСОЧНИХ ТІСТЕЧОК ІЗ БІЛКОВИМИ ЗБАГАЧУВАЧАМИ

  • Н. С. Палько Львівський торговельно-економічний університет
Ключові слова: пісочні тістечка, амінокислотний склад, білки, технологія, рецептура, біологічна цінність

Анотація

У статті розглянуто проблематику борошняного кондитерського виробництва. Представлено результати досліджень амінокислотного складу пісочних тістечок із білковими збагачувачами. Доведено використання горохового борошна і насіння ядер соняшника у рецептурах нових пісочних тістечок з метою поліпшення біологічної цінності виробів. Застосування зазначеної сировини сприяло особливо зростанню кількості ізолейцину, фенілаланіну, тирозину, треоніну і валіну. Коригування рецептурного складу призвело до підвищення амінокислотного скору. Проведена промислова апробація нової продукції. Розроблені пісочні тістечка рекомендовано для масового, профілактичного та дитячого харчування.

Посилання

1. Поп Т. М. Технологія пісочних кондитер-ських виробів з порошком листя волоського горіха та борошном “Здоров’я” / Т. М. Поп // Харчова наука і технологія. – 2016. - № 10. – С. 58-65.
2. Кравченко М. Ф. Якість борошна з зерна пшениці, пророщеного в розчині морської харчової солі / М. Ф. Кравченко, Т. М. Поп, М. Ю. Криво-ручко // Товари і ринки. – 2012. - № 2. – С. 106-111.
3. Влияние мучных композитных смесей на показатели качества бисквитных полуфабрикатов / Е. Иоргачева, О. Макарова, Е. Котузаки [и др.] // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2010. – № 1. – С. 11-15.
4. Артемова Е. Н. Обоснование возможности использования кукурузной муки в технологии завар-ного полуфабриката / Е. Н. Артемова, С. Г. Ушакова // Технол. и товаровед. инновац. пищ. продуктов. – 2010. – № 1. – С. 9-12.
5. Тертычная Т. Оптимизация параметров ре-цептуры бисквита на основе тритикалевой муки / Т. Тертычная // Хлебопродукты. – 2011. – № 7. – С. 31-33.
6. Киселев В. М. Разработка рецептуры и технологии бисквитного полуфабриката повышен-ной пищевой ценности / В. М. Киселев, Р. З. Гри-горьева, Н. Н. Зоркина // Техника и технология пищевых производств. – 2010. – № 4. – С. 15-20.
7. Власова К. В. Разработка технологии песоч-ного полуфабриката с мукой семечек тыквы и оценка его качества / К. В. Власова, Е. Н. Артемона // Технол. и товаровед. инновац. пищ. продуктов. – 2010. – № 3. – С. 12-16.
8. Пат. 57090 Україна, МПК А 21 D 13/00. Склад пісочних тістечок кошичків “Обліпихові” / Палько Н. С., Сирохман І. В.; заявник і власник Палько Н. С., Сирохман І. В. - № u 201008869; заявл. 16.07.2010; опубл. 10.02.2011, Бюл. № 3.
Опубліковано
2018-07-04
Розділ
СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ТОВАРОЗНАВСТВА ТА ТЕХНОЛОГІЙ ВИРОБНИЦТВА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ