КАТЕГОРІЯ ЯКОСТІ: РЕТРОСПЕКТИВА І АКТУАЛЬНІСТЬ ДЛЯ М’ЯСНИХ ВИРОБІВ З НАПОВНЮВАЧАМИ
Анотація
В статті здійснено ретроспективний аналіз категорії і поняття якості. Проаналізовано трактування якості в різних наукових, довідкових виданнях і нормативно-правових документах. Акцентовано увагу на актуальності якості для харчових продуктів поточного періоду і особливо для м’ясних виробів з добавками і наповнювачами. Розглянуто важливість цих продуктів у сферах виробництва, торгівлі та споживання. Встановлено, що виробнику м’ясних виробів необхідно постійно моніторити категорію якості продукованих продуктів у сфері споживання та виявляти частки споживачів, яких рівень якості задовольняє і яких не задовольняє, а також виявляти основні причини незадоволення якістю.
Посилання
2. Энциклопедический словарь / Ф. А. Брокгауз, И. А. Ефрон [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://dic.academic.ru/contents.nsf/brokgauz_efron.
3. Толковый словарь Д.Н. Ушакова [Електрон-ний ресурс]. – Режим доступу : http:// dic.academic.-ru/contents.nsf/ushakov.
4. Даль В. Толковый словарь живого велико-русского языка / В. Даль. - Русский язык, 1978. – Т. 2. И-О, 1979. – 779 с.
5. Советский энциклопедический словарь. – М. : “Советская Энциклопедия”, 1980. – 1600 с.
6. Великий тлумачний словник сучасної україн-ської мови. - К. ; Ірпінь : ВТФ Перун, 2001.
7. Системи управління якістю. Основні поло-ження і словник (ISO 9000-2001) : ДСТУ ISO 9000-2001. - [Чинний від 2006-01-01]. — К. : Держспожив-стандарт України 2001. — (Національний стандарт України).
8. Декрет Кабінету Міністрів України від 18 квітня 1993 року № 30-93 “Про державний нагляд за додержанням стандартів, норм і правил та відпо-відальність за їх порушення”.
9. Закон України “Про захист прав споживачів” від 12 травня 1991 року № 8034/1999.
10. Закон України „Про якість та безпеку харчо-вих продуктів та продовольчої сировини” від 06 вересня 2005 року № 2809-IV.