КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНОЇ КАПУСТИ БРОКОЛІ
Анотація
Оцінено конкурентоспроможність швидкозамороженої капусти броколі вітчизняного та закордонного виробництва, яка представлена на ринку України. Проведено органолептичні та фізико-хімічні дослідження, за результатами яких розраховано комплексний показник якості та інтегральний показник відносної конкурентоспроможності. Результати проведених досліджень засвідчують, що вітчизняна продукція дещо поступається продукції закордоного виробництва. Це зумовлює необхідність системних досліджень особливостей сировини з метою встановлення найбільш придатних сортів для низь-котемпературного зберігання. Визначено шляхи підвищення конкурентоспроможності швидкозамороже-ної капусти броколі вітчизняного виробництва.
Посилання
2. Осокіна Н. М. Формування якості плодів чор-ної смородини та її збереження в продуктах консер-вування : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня докт. с.-г. наук : спец. 06.01.15 “Первинна обробка продуктів рослинництва” / Осокіна Ніна Макси-мівна. – Умань, 2007. – 40 с.
3. Єрмоліна Г. В. Вплив процесів заморожуван-ня і дефростації на збереження якості столового ви-нограду : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. с.-г. наук : спец. 06.01.15 “Первинна обробка продуктів рослинництва” / Єрмоліна Галина Вікто-рівна. – Київ, 2010. – 21 с.
4. Загорко Н. П. Вплив способів зберігання на якість плодів солодкого перцю : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.18.03 “Первинна обробка та зберігання продуктів рослинництва” / Загорко Надія Петрівна. – Херсон, 2006. – 24 с.
5. Іванова І. Є. Оцінка сортів черешні української селекції на придатність до заморожування, зберігання та наступної переробки : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.18.03 “Первин-на обробка та зберігання продуктів рослинництва” / Іванова Ірина Євгенівна. – Київ, 2005. – 21 с.
6. Ялпачик В. Ф. Оптимізація технології замо-рожування баклажанів : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.18.03 “Пер-винна обробка та зберігання продуктів рослинницт-ва” / Ялпачик Володимир Федорович. – Херсон, 2004. – 22 с.
7. Григоренко О. В. Оптимізація елементів тех-нології заморожування плодів сливи : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.18.03 “Первинна обробка та зберігання продуктів рослинництва” / Григоренко Олена Віталіївна. – Херсон, 2006. – 24 с.
8. Кюрчева Л. М. Обґрунтування критеріїв при-датності столового винограду до низькотемператур-ного заморожування : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. с.-г. наук : спец. 06.01.15 “Первинна обробка продуктів рослинництва” / Кюрчева Люд-мила Миколаївна. – Київ, 2007. – 21 с.
9. Продукты переработки плодов и овощей. Ме-тоды определения витамина C : ГОСТ 24556-89. – Действует с 1990-01-01. – К. : ИПК Издательство стандартов, 1991. – 10 с. – (Межгосударственный стандарт СССР).
10. Продукти з фруктів та овочів. Визначення розчинних сухих речовин рефрактометричним ме-тодом (ISO 2173:2003, IDT) : ДСТУ ISO 2173:2007. – Чинний від 2009-01-01. – К. : Держспоживстандарт України, 2010. – 11 с. – (Національні стандарти України).
11. Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини : наказ Міністерства охорони здоров’я України від 29.12.2012 року № 1140.
12. Якість продукції. Оцінювання якості. Тер-міни та визначення : ДСТУ 2925-94. – К. : Держ-стандарт України, 1995. – 29 с.
13. Сидоренко О. В. Товарознавчі складові рин-кознавства : навч. посіб. / О. В. Сидоренко. – К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2001. – 90 с.
14. Глухов А. Оценка конкурентоспособности товара и способы ее обеспечения / А. Глухов // Мар-кетинг. – 2003. – № 6. – С. 9-11.