ПЕРСПЕКТИВНІ ЗБАГАЧУВАЛЬНІ ДОБАВКИ ІЗ ЗАРОДКІВ ПШЕНИЦІ ДЛЯ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ
Анотація
З урахуванням раціонального використання сировини підвищено харчову цінність борош-няних кондитерських виробів із листового тіста. Досліджено вплив знежиреної дієтичної добавки “Глюкорн-100” на зміну кількості та якості клейковини, на водопоглинальну здатність і пружно-елас-тичні властивості тіста та якість листового напівфабрикату. Експериментально підтверджено до-цільність застосування дієтичної добавки з метою покращення структурно-механічних властивостей тіста, що забезпечує якісне багаторазове його листування. За даними хімічного складу й органолептич-ної оцінки побудовано модель якості листових напівфабрикатів. На основі вибраних показників якості та коефіцієнта вагомості розраховано комплексний показник якості.
Посилання
2. Сучасний стан питання якості та безпечності зерна та зернопродуктів в Україні / Л. М. Хомічак, Г. Д. Гуменюк, Л. В. Баль-Прилипко, Ю. В. Слива // Хлебопекарское и кондитерское дело. – 2010. – № 3. – С. 26-29.
3. Codex Alimentarius Cmmission. Совместная программа FAO/WHO по стандартам пищевых про-дуктов. – М. : Весь мир, 2007. – С. 185.
4. Технологія продуктів харчування функціональ-ного призначення : монографія / [за ред. М. І. Пересіч-ного]. – К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2008. – 718 с.
5. Капрельянц Л. В. Функціональні продукти / Л. В. Капрельянц, К. Г. Іоргачова. – Одеса : Друк, 2003. – 312 с.
6. Функциональные пищевые продукты. Введе-ние в технологии / [А. Ф. Доронин, Л. Г. Липатова, А. А. Кочеткова и др.; под ред. А. А. Кочетковой]. – М. : ДеЛи принт, 2009. – 288 с.
7. Збагачення харчових продуктів вітамінами та мінералами як важливий фактор оптимізації хар-чування населення України / О. С. Мартинова, Н. В. Гордієнко, А. Є. Подрушняк, В. П. Кульчиць-ка // Актуальні питання гігієни харчування та без-печність харчових продуктів: IV Міжнар. наук.-практ. конф. – К., 2006. – С. 60-61.
8. Кисиль Н. Н. Исследования биологически ак-тивных добавок к пище / Н. Н. Кисиль // Пищевые ингредиенты. Сырье и добавки. – 2007. – № 1. – С. 52-53.
9. Технологія борошняних кондитерських і хлі-бобулочних виробів : навчальний посібник / [за заг. ред. Г. М. Лисюк]. – Суми : ВТД “Університетська книга”, 2009. – 464 с.
10. Hleboprodukt.delo.ws [Електронний ресурс]. – Режим доступу: www.bc-khp.com.ua.
11. Острик А. С. Использование нетрадицион-ного сырья в кондитерской промышленности : спра-вочник / А. С. Острик, А. Н. Дорохович, Н. В. Ми-роненко. – К. : Урожай, 1989. – 112 с.