АНАЛІЗ ХАРЧОВОЇ ТА ЕНЕРГЕТИЧНОЇ ЦІННОСТІ СУХИХ СНІДАНКІВ

  • Л. В. Баля Вищий навчальний заклад Укоопспілки “Полтавський університет економіки і торгівлі”
Ключові слова: харчові концентрати, сухі сніданки, ранжування, співвідношення, харчова цінність

Анотація

У статті узагальнені літературні відомості, наукова інформація та матеріали вітчизня-них авторів щодо питання раціонального харчування та вживання харчових концентратів сухих снідан-ків, а саме: повітряних зерен, пластівців, фігурних виробів, кукурудзяних паличок, хлібців та сухариків. Наведені дані про види харчових концентратів сухих сніданків та їх асортимент. Представлені дані зернових продуктів за харчовою цінністю, співвідношенням основних речовин (жирів, білків, вуглеводів), а також за енергетичною цінністю. Проведений аналіз показав необхідність корекції хімічного складу сухих сніданків на основі зернової сировини, які займають одне з головних місць у раціоні харчування різ-них груп населення з метою дотримання відповідних співвідношень між основними харчовими речовинами та підвищення харчової цінності.

Посилання

1. Ходенко Я. Мюсли по-украински / Я. Хо-денко, Н. Вишнева [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://statuspress.com.ua/nisha/myusli-po-uk-rainski.html.
2. Мардар М. Р. Маркетинговая среда пред-приятий по производству сухих завтраков в Украи-не / М. Р. Мардар // Харчова наука і технологія. – 2014. – № 4. – С. 14-18.
3. Гордієнко Г. С. Тенденції виробництва сухих сніданків в Україні і розширення їх асортименту / Г. С. Гордієнко [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://nauka.kushnir.mk.ua/?p=24492.
4. Космина О. Снеки: плата за популярность / Космина О. // Продукты питания. – 2005. – № 15-16. – С. 18-19.
5. Маркетингові дослідження споживчих моти-вацій та переваг при виборі зернових пластівців / [М. Р. Мардар, С. М. Соц, Є. І. Шутенко та ін.] // Зернові продукти і комбікорми. – 2014. – № 1. – С. 26-29.
Опубліковано
2016-03-22
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ТА ЕКСПЕРТИЗА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ