CПОЖИВНІ ВЛАСТИВОСТІ НАПІВФАБРИКАТІВ „МІКС” ІЗ ГІДРОБІОНТІВ З ВИКОРИСТАННЯМ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ

  • І. В. Дітріх Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського
  • М. Є. Бондарчук Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського
Ключові слова: харчування, напівфабрикати, гідробіонти, гарбуз, β-каротин, вітамін С

Анотація

Розглянуто можливість створення нових напівфабрикатів „Мікс” із гідробіонтів з вико- ристанням гарбуза, що мають підвищену біологічну цінність. З метою надання новим напівфабрикатам оригінальних органолептичних властивостей встановлено концентрацію вмісту гарбуза. Досліджено органолептичні показники якості нових видів напівфабрикатів.

Посилання

1. Диденко В. П. Новые сорта мускатной тыквы / В. П. Диденко, Т. В. Диденко [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://arbuz.org.ua/node/36.
2. Записка по критически важным и вновь возникающим вопросам продовольственной безопасности и питания [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.fao.org/fileadmin/user_upload/hlpe/hlpe_documents/Critical_Emerging_Issues/HLPE_Noteto-CFS_Critical-and-Emerging-Issues_6-August-2014-RU.pdf.
3. Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий: Для предприятий общественного питания [Текст] : учебник / [под ред. Ф. Л. Марчука]. – М. : Хлебпродинформ, 1996. – 215 с.
4. Скурихин И. М. Химический состав пищевых продуктов. Справочные таблицы содержания основных пищевых веществ и энергетической ценности пищевых продуктов [Текст]. Книга 1 / И. М. Скурихин, М. Н. Волгарева. – [2-е изд., перераб. и доп.]. – М. : ВО „Агропромиздат”, 1987. – 224 с.
5. Пат. 76001 Україна, МПК7 А23L 1/325. Заморожені напівфабрикати з гідробіонтів із використанням рослинної сировини „Мікс” / І. В. Дітріх, Т. О. Шевчук // Заявка № u 2012 05434; заявл. 13.05.2012; опубл. 25.12.2012, Бюл. №24, 2012 р.
6. Салій Н. С. Раціональне харчування в сучасних умовах / Н. С. Салій [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zdorov.com.ua/nutrition.html.
Опубліковано
2015-07-30
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ТА ЕКСПЕРТИЗА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ