CONSUMER PROPERTIES OF THE SEMI-FINISHED PRODUCTS „МІX” MADE OF HYDROCOLES WITH THE USE OF PLANT RAW MATERIAL

  • I. V. Ditrikh Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського
  • M. Y. Bondarchuk Donetsk National University of Economics and Trade named after Mykhailo Tugan-Baranovsky
Keywords: nutrition, semi-finished products, hydrocoles, pumpkin, beta-carotene, vitamin C

Abstract

Consideration has been given to the possibility of creation of new semi-finished products „МІX”, made of hydrocoles with the usage of pumpkin, which has extra biological value. In order to provide new semifinished products with original organoleptic properties, the optimal concentration of the pumpkin content was determined. The organoleptic indicators of quality of new kinds of semi-finished products were researched.

References

1. Диденко В. П. Новые сорта мускатной тыквы / В. П. Диденко, Т. В. Диденко [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://arbuz.org.ua/node/36.
2. Записка по критически важным и вновь возникающим вопросам продовольственной безопасности и питания [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.fao.org/fileadmin/user_upload/hlpe/hlpe_documents/Critical_Emerging_Issues/HLPE_Noteto-CFS_Critical-and-Emerging-Issues_6-August-2014-RU.pdf.
3. Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий: Для предприятий общественного питания [Текст] : учебник / [под ред. Ф. Л. Марчука]. – М. : Хлебпродинформ, 1996. – 215 с.
4. Скурихин И. М. Химический состав пищевых продуктов. Справочные таблицы содержания основных пищевых веществ и энергетической ценности пищевых продуктов [Текст]. Книга 1 / И. М. Скурихин, М. Н. Волгарева. – [2-е изд., перераб. и доп.]. – М. : ВО „Агропромиздат”, 1987. – 224 с.
5. Пат. 76001 Україна, МПК7 А23L 1/325. Заморожені напівфабрикати з гідробіонтів із використанням рослинної сировини „Мікс” / І. В. Дітріх, Т. О. Шевчук // Заявка № u 2012 05434; заявл. 13.05.2012; опубл. 25.12.2012, Бюл. №24, 2012 р.
6. Салій Н. С. Раціональне харчування в сучасних умовах / Н. С. Салій [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zdorov.com.ua/nutrition.html.
Published
2015-07-30
Section
COMMODITY SCIENCE AND EXAMINATION OF FOOD PRODUCTS