НОМЕНКЛАТУРА ПОКАЗНИКІВ РІВНЯ ЯКОСТІ ВЗУТТЯ ДЛЯ ОПТИМІЗАЦІЇ ЙОГО ТОРГОВЕЛЬНОГО АСОРТИМЕНТУ

  • Н. І. Попович
  • М. С. Беднарчук
Ключові слова: торговельний асортимент взуття, недоліки взуття, анкета, органолептичне оціню- вання, система „ціна-якість”, оптимізація асортименту

Анотація

Обґрунтовано актуальність товарознавчих досліджень ринкового асортименту взуття. Подано результати розробки номенклатури показників для оцінювання рівня якості взуття з метою оптимізації його асортименту у торговельних підприємствах.

Посилання

1. Кушнір М. К. Кафедрі товарознавства непродовольчих товарів – 55 років / М. К. Кушнір. // Вісник ЛКА, Випуск 5 – Львів: Вид-во ЛКА, 2002. – С. 205-214. – (Серія товарознавча).
2. Попович Н. І. Дослідження споживних властивостей спортивного взуття для скейтбордингу : автореф. дис. канд. техн. наук : 05.18.15 / Н. І. Попович.– Львів: ЛКА. 2012. – 22 с.
3. Катрук М. І. Формування і оцінювання споживних властивостей взуття спеціального для захисту від вібрації : автореф. дис. канд. техн. наук : 05.18.08 / М. І. Катрук. – Львів: Львів. комерц. акад. 2014. – 20 с.
4. Беднарчук М. С. Товарознавчі аспекти формування національного ринку взуття : монографія / М. С. Беднарчук. – Львів : Вид-во ЛКА, 2009. – 476 с.
5. Половніков І. І. Теоретичні та експериментальні дослідження споживних властивостей спортивного взуття для скейтбордингу : монографія / І. І. Половніков, Н. І. Попович, М. С. Беднарчук. – Львів: Вид-во Львівської комерційної академії, 2012. – 404 с.
6. Половніков І. І. Дослідницькі технології у виробництві спеціального взуття : монографія / І. І. Половніков, В. І. Андрущак, М. С. Беднарчук – Львів : Вид-во Львівської комерційної академії, 2014. – 368 с.
7. Еремеева Н. В. Формирование оптимальной структуры функциональных свойств обуви / Н. В. Еремеева, Т. Н. Гаврилова, Ф. А. Петрище // Формування і оцінювання асортименту, властивостей та якості непродовольчих товарів: Матеріали I-ї міжнародної наук.-практ. конф. : (Львів, 22 листопада 2013 року) : тези доповідей : у 3 ч. Ч.II / [відп. ред. П. О. Куцик]. – Львів : Львів. комерц. акад., 2013. – 159 с. – С. 20-22.
8. Стойкова Теменуга. Современные аспекты развития товароведной науки / Теменуга Стойкова // Формування і оцінювання асортименту, властивостей та якості непродовольчих товарів: Матеріали I-ї міжнародної наук.-практ. конф.: (Львів, 22 листопада 2013 року) : тези доповідей : у 3 ч. Ч.I / [відп. ред. П. О. Куцик]. – Львів : Львів. комерц. академія., 2013. – С. 12-14.
9. Heinz W. Adams/Helmut Radermacher (Hrsg) Qualitatsmanagment strategie – Structu – Systeme (Edition Dlickbuch Wirtchadt, FAZ Wirtschaltsverlag, 1994.
10. Взуття. Терміни та визначення : ДСТУ 2157-93. – [Чинний від 1994-01-01]. – К. : Держстандарт України, 1994. – 69 с. – (Національний стандарт України).
11. Взуття. Номенклатура показників якості : ДСТУ 3485-96. – [Чинний від 1998-01-01]. – К. : Держстандарт України, 1998. – 16 с. – (Національний стандарт України).
12. Взуття. Методи визначення лінійних розмірів: ДСТУ 3164-95. – [Чинний від 1996-01-07]. – К. : Держстандарт України, 1995. – 30 с.
13. Взуття. Маркування, пакування, транспортування і зберігання : ДСТУ 4142-2002. – [Чинний від 2004-01-07]. – К. : Держспоживстандарт України, 2004. – 17 с. – (Національний стандарт України).
14. Непродовольчі товари. Споживче марковання товарів легкої промисловості. Загальні правила : ДСТУ 4519:2006. – [Чинний від 2007-10-01]. – К. : Держспоживстандарт України, 2006. – 22 с. – (Національний стандарт України).
15. Паковання та маркування. Терміни та визначення : ДСТУ 2887-94. – [Чинний від 1996-01-01]. – К.: Держспоживстандарт України. –1994. – 20 с. – (Національний стандарт).
16. Якість продукції. Оцінювання якості. Терміни та визначення : ДСТУ 2925-94. – [Чинний від 1995-01-01]. – К.: Держспоживстандарт України. – 1995 – 28 с. – (Національний стандарт).
17. Система управління якістю. Основні положення та словник : ДСТУ ISO 9000-2001. – [Чинний від 2001-01-01]. – К.: Держстандарт України. – 2001. – 27 с.
18. Розміри взуття. Система класифікації за повнотою : ДСТУ ISO/TR 3836-2001. – [Чинний від 2003-01-01]. – К.: Держстандарт України. – 2003. – 6 с.
19. Кушнір М. К. Товарознавство непродовольчих товарів. Частина III. Товарознавство взуттєвих товарів / М. К. Кушнір, Н. П. Тихонова – К. : НМЦ "Укоопосвіта", 2001. – 266 с.
Опубліковано
2014-12-24
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ТА ЕКСПЕРТИЗА НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ