THE NOMENCLATURE OF INDICATORS OF LEVEL OF QUALITY OF FOOTWEAR FOR OPTIMIZATION OF ITS TRADE RANGE

  • N. Popovich
  • M. Bednarchuk
Keywords: trade range of footwear, shortcomings of footwear, questionnaire, organoleptik evaluation, system

Abstract

The actuality of commodity expert researches of market range of footwear was substantiated. The results of development of nomenclature of indicators for the evaluation of level of quality of footwear with the aim of optimization of its range in trade enterprises were given.

References

1. Кушнір М. К. Кафедрі товарознавства непродовольчих товарів – 55 років / М. К. Кушнір. // Вісник ЛКА, Випуск 5 – Львів: Вид-во ЛКА, 2002. – С. 205-214. – (Серія товарознавча).
2. Попович Н. І. Дослідження споживних властивостей спортивного взуття для скейтбордингу : автореф. дис. канд. техн. наук : 05.18.15 / Н. І. Попович.– Львів: ЛКА. 2012. – 22 с.
3. Катрук М. І. Формування і оцінювання споживних властивостей взуття спеціального для захисту від вібрації : автореф. дис. канд. техн. наук : 05.18.08 / М. І. Катрук. – Львів: Львів. комерц. акад. 2014. – 20 с.
4. Беднарчук М. С. Товарознавчі аспекти формування національного ринку взуття : монографія / М. С. Беднарчук. – Львів : Вид-во ЛКА, 2009. – 476 с.
5. Половніков І. І. Теоретичні та експериментальні дослідження споживних властивостей спортивного взуття для скейтбордингу : монографія / І. І. Половніков, Н. І. Попович, М. С. Беднарчук. – Львів: Вид-во Львівської комерційної академії, 2012. – 404 с.
6. Половніков І. І. Дослідницькі технології у виробництві спеціального взуття : монографія / І. І. Половніков, В. І. Андрущак, М. С. Беднарчук – Львів : Вид-во Львівської комерційної академії, 2014. – 368 с.
7. Еремеева Н. В. Формирование оптимальной структуры функциональных свойств обуви / Н. В. Еремеева, Т. Н. Гаврилова, Ф. А. Петрище // Формування і оцінювання асортименту, властивостей та якості непродовольчих товарів: Матеріали I-ї міжнародної наук.-практ. конф. : (Львів, 22 листопада 2013 року) : тези доповідей : у 3 ч. Ч.II / [відп. ред. П. О. Куцик]. – Львів : Львів. комерц. акад., 2013. – 159 с. – С. 20-22.
8. Стойкова Теменуга. Современные аспекты развития товароведной науки / Теменуга Стойкова // Формування і оцінювання асортименту, властивостей та якості непродовольчих товарів: Матеріали I-ї міжнародної наук.-практ. конф.: (Львів, 22 листопада 2013 року) : тези доповідей : у 3 ч. Ч.I / [відп. ред. П. О. Куцик]. – Львів : Львів. комерц. академія., 2013. – С. 12-14.
9. Heinz W. Adams/Helmut Radermacher (Hrsg) Qualitatsmanagment strategie – Structu – Systeme (Edition Dlickbuch Wirtchadt, FAZ Wirtschaltsverlag, 1994.
10. Взуття. Терміни та визначення : ДСТУ 2157-93. – [Чинний від 1994-01-01]. – К. : Держстандарт України, 1994. – 69 с. – (Національний стандарт України).
11. Взуття. Номенклатура показників якості : ДСТУ 3485-96. – [Чинний від 1998-01-01]. – К. : Держстандарт України, 1998. – 16 с. – (Національний стандарт України).
12. Взуття. Методи визначення лінійних розмірів: ДСТУ 3164-95. – [Чинний від 1996-01-07]. – К. : Держстандарт України, 1995. – 30 с.
13. Взуття. Маркування, пакування, транспортування і зберігання : ДСТУ 4142-2002. – [Чинний від 2004-01-07]. – К. : Держспоживстандарт України, 2004. – 17 с. – (Національний стандарт України).
14. Непродовольчі товари. Споживче марковання товарів легкої промисловості. Загальні правила : ДСТУ 4519:2006. – [Чинний від 2007-10-01]. – К. : Держспоживстандарт України, 2006. – 22 с. – (Національний стандарт України).
15. Паковання та маркування. Терміни та визначення : ДСТУ 2887-94. – [Чинний від 1996-01-01]. – К.: Держспоживстандарт України. –1994. – 20 с. – (Національний стандарт).
16. Якість продукції. Оцінювання якості. Терміни та визначення : ДСТУ 2925-94. – [Чинний від 1995-01-01]. – К.: Держспоживстандарт України. – 1995 – 28 с. – (Національний стандарт).
17. Система управління якістю. Основні положення та словник : ДСТУ ISO 9000-2001. – [Чинний від 2001-01-01]. – К.: Держстандарт України. – 2001. – 27 с.
18. Розміри взуття. Система класифікації за повнотою : ДСТУ ISO/TR 3836-2001. – [Чинний від 2003-01-01]. – К.: Держстандарт України. – 2003. – 6 с.
19. Кушнір М. К. Товарознавство непродовольчих товарів. Частина III. Товарознавство взуттєвих товарів / М. К. Кушнір, Н. П. Тихонова – К. : НМЦ "Укоопосвіта", 2001. – 266 с.
Published
2014-12-24
Section
COMMODITY SCIENCE AND EXPERTISE OF NON-FOOD PRODUCTS