ВИКОРИСТАННЯ НЕТРАДИЦІЙНОЇ СИРОВИНИ ДЛЯ ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ

  • М. П. Бодак
Ключові слова: булочка, інжир, фініки, молочна сироватка

Анотація

У статті поданo результати дослідження споживних властивостей розроблених нових видів булочок. Для поліпшення споживних властивостей булочок нами було використано молочну сиро- ватку, сухі фініки та інжир. Використання даних інгредієнтів дозволяє отримати продукцію з відмін- ними споживними властивостями та підвищеною харчовою цінністю.

Посилання

1. Задорожний І. В. Товарознавство продовольчих товарів. Зерноборошняні товари [текст]: підручник / І. В. Задорожний, В. В. Гаврилишин – Львів: «Компакт ЛВ», 2004. – 304 с.
2. Троицкий Б. Н. Обогащение хлебобулочных изде¬лий кальцием [текст] / Б. Н. Троицкий // Хлебопечение России. – 2009. – № 3. – С. 14.
3. Способ производства хлеба профилактической направленности, композиция для производства хлеба профилактической направленности из пшеничной муки и композиция для производства хлеба профилактической направленности из смеси ржаной и пшеничной муки: Пат. 2362304 Россия, МПК А 21 D 2/36 (2006.01), А 21 D 8/02 (2006.01). ГОУ ВПО Иркут. ГТУ, Вершинина С. Э., Кравченко О. Ю., Заявл. 26.12.2007; Опубл. 27.07.2009.
4. Пащенко Л. П. Характеристика и применение шрота расторопши в технологии хлеба / Пащенко Л. П. та ін. // Общероссийская конференция молодых ученых с международным участием "Пищевые технологии", Казань, 30 мая, 2009: Сборник тезисов докладов. Казань: Казан, гос. технол. ун-т.– 2009. – С. 192-193.
5. Патент 2289250 Росія, МПК8 А 21 D 8/02. Корячкина С. Я., Ладнова О. Л. Состав для приготовления ржано-отрубного хлеба. Заявлено 31.05.2009; Опубліковано 20.12.2010.
6. Письменный В. В. Хлебобулочные изделия с повышенной пищевой ценностью на основе пектиновых смесей / В. Письменный, А.Черкашин, Л. Скибина // Хлебопекакское производство. – 2010. – № 10. – С. 46-67.
7. Манвелян Т. Д. Арония черноплодная (Aroniya melanocarpa) как биологически активная добавка в хлебопечении / Манвелян Т. Д., Хачатурян Э. Е. // Изв. вузов. Пищ. технол. – 2009. – № 4. – С. 15-17.
8. Аношкина Г. Натуральная молочная сыворотка / Г. Аношкина // Хлебопекарское производство. – 2010. – № 2. – С. 40-42.
9. Химический состав российских пищевых продуктов: Справочник / [под ред. член-корр. МАИ, проф. И. М. Скурихина и академика РАМН, проф. В. А. Тутельяна]. – М.: ДеЛи принт, 2002. – 236 с.
Опубліковано
2014-12-24
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ТА ЕКСПЕРТИЗА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ