CУЧАСНІ НАПРЯМИ РОЗШИРЕННЯ АСОРТИМЕНТУ ТА ПОЛІПШЕННЯ СПОЖИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ НАПІВКОПЧЕНИХ КОВБАС

  • О. Я. Родак
Ключові слова: напівкопчені ковбаси, асортимент, біологічна цінність, виноградна олія, горіх мигдалю, споживні властивості, якість

Анотація

Розглянуто основні шляхи поліпшення споживних властивостей і розширення асорти- менту напівкопчених ковбас на сучасному етапі. Розроблено рецептури нових напівкопчених ковбас підвищеної біологічної цінності. Доведено доцільність використання виноградної олії та горіха мигдалю у рецептурах напівкопчених ковбас з метою поліпшення їх біологічної цінності.

Посилання

1. Баль-Прилипко Л. В. Перспективи застосування фітопрепаратів у м’ясній промисловості / Л. В. Баль-Прилипко, Ю. Ю. Долгоп’ятова // Мясное дело.– 2011.– №9.– С.18-19.
2. Пасичный В. Н. Технологические возможности комбинирования немясного сырья для производства колбасных изделий / В. Н. Пасичный // Мясной бизнес.– 2011.– №12.– С.96-97.
3. Пат. 57556 Україна, МПК A23L 1/315, A23L 1/317, A23B 4/005. Напівкопчена ковбаса з м’яса птиці / Пасічний В. М., Проворова Т. І., Гриценко А. Ю., Мороз О. О.; заявник і патентовласник Національний ун-т харчових технологій.– № u201006767; заявл. 01.06.2010; опубл. 10.03.2011, Бюл. № 5.
4. Пат. 2268622, Российская Федерация, МПК A23L1/317, A23L1/31, A23L1/314. Колбаса Баранья / Гиро Т. М. Птичкина Н. М., Гаврилятов А. А. ; заявитель и патентообладатель Гиро Татьяна Михайловна.– № 2004121513/13; заявл. 10.07.2008; опубл. 27.01.2009.
5. Пат. 2294115, Российская Федерация, МПК A23L1/314, A23L1/317. Колбаса Оленья полукопченая диетическая / Вольф Т. Т., Долгушина В. П., Улов В. А., Перфильева С. Н., Бородай Е. В.; заявитель и патентообладатель Гос. научн. учреждение Сибирский науч.-иссл. и проектно-технол. ин-т переработки сельскохозяйственной продукции, Сибирское отделение Российской академии сельскохозяйственных наук.– № 2004138356/13; заявл. 14.12.2008; опубл. 27.02.2009.
6. Димитрієвич Л. Р. Розвиток концепції харчових волокон як складової раціону людини / Л. Р. Димитрієвич, Т. М. Степанова // Мясное дело.– 2012.– №.– 8-9.– С. 13-14.
7. Олефіненко С. Новий продукт для м’ясної індустрії / С. Олефіненко // Мясное дело.– 2011.– №.9. – С.31.
8. Азарова Н. Г. Расширяем ассортимент мясных диабетических изделий / Н. Г. Азарова, А. В. Азаров, Л. В. Агунова // Мясное дело.– 2012.– №9.– С. 16-17.
9. Бессонов В. В. Гигиенические принципы применения растительных масел в производстве пищевых продуктов / В. В. Бессонов, С. Н. Кулакова, В. Г. Байков // Масложировая промышленность.– 2012.– №1.– С. 7-9.
10. Мирзаева М. А. Исследование масла косточек винограда / М. А. Мирзаева // Масложировая промышленность.– 2012.– №2.– С.28-29.
11. Morimitsu Y. Antioxidative compounds in spices and herbs / Y. Morimitsu // J. Food Hyg. Soc. Japan.– 2011.– Vol. 42,№2.– Р. 63-70.
12. Мигдаль звичайний : [Электрон. ресурс].– Режим доступу : http://fitoapteka.org/herbs-m/1957-amygdalus-communis.
Опубліковано
2014-12-24
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ТА ЕКСПЕРТИЗА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ