ТОВАРОЗНАВЧІ ДОСЛІДЖЕННЯ ЗБЕРІГАННЯ НОВИХ КЕКСІВ
Ключові слова:
борошняні кондитерські вироби, кекси, нетрадиційна сировина, антиоксидантна активність, дубильні речовини, процеси окислення, пероксидне число, кислотне число, бензидинове число
Анотація
Наведено характеристики властивостей природних харчових добавок-антиоксидантів, що вводили в рецептуру нових кексів. Охарактеризовано вплив даної сировини на процеси, які відбу- ваються під час зберігання виробів.
Посилання
1. Бурмистров Г. П. БАД на основе экстрактов растительного сырья / [Бурмистров Г. П., Вознесенская Т. П., Козлова Г. Г., Курбанов Н. А., Есютина Г. С. // Пищевая промышленность. – 2010. – №3. – С. 34 – 35, 63.
2. Василенко З. В. Исследование антиоксидантной активности добавок из выжимок ягод / З. В. Василенко, Н. А. Моголевчик // Сборник научных трудов (специальный выпуск) Пятигор. гос. технол. ун-т. – Пятигорск: ПГТУ; Пятигорск: РИА-КМВ, 2009. – С. 199 – 201.
3. Лозова Т. Як же впливають добавки рослинного походження на збереження якості жирової основи кексів / Т. Лозова, Х. Ковальчук // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2011. – №2 (75). – С. 15 – 17.
4. Joshi A. Essential oil as antioxidants / A. Joshi, S. Momin // Chem. Weekly. - 1991. – № 7. – Р. 117 – 119.
5. Базарнова Ю. Г. Исследование антиоксидантной активности природных веществ / Ю. Г. Базарнова, К. Ю. Поляков // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2009. – №3. – С. 31 – 36.
6. Дубцов Г. Г. Ежевика – сырые для производства продуктов профилактического назначения / Г. Г. Дубцов, А. С. Джабоева, Л. Г. Шаова, Р. М. Жилова // Вопросы питания. – 2008. – Том 77. – №3. – С. 79 - 81.
7. Лозова Т. М. Наукові основи формування споживних властивостей і зберігання якості борошняних кондитерських виробів: монографія / Т. М. Лозова, І. В. Сирохман. – Львів: В-во Львівської комерційної академії, 2009. – 456 с.
8. Товстуха Є. С. Новітня фітотерапія / Є. С. Товстуха – [4 вид. доп. і перероб.] – К.: Українська академія оригінальних ідей, 2003. – 479 с.
9. Кархут В. В. Ліки навколо нас / В. Кархут. – К. : Здоров’я, 1973. – 448 с.
10. Носаль І. Від рослини до людини / І. Носаль. – К.: Веселка, 1992. – 606 с.
11. Возможность повышения биологической ценности пшеничного хлеба с помощью использования семян фасоли / [О. Г. Чижикова, Т. К. Каленик, Е. С. Смертина, О. В. Павлова] // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2009. – №5. – С. 67 – 69.
12. Білик Е. В. Сучасний словник-довідник бджоляра. – Донецьк: ТОВ ВКФ „БАО”, 2006. – 704 С.
2. Василенко З. В. Исследование антиоксидантной активности добавок из выжимок ягод / З. В. Василенко, Н. А. Моголевчик // Сборник научных трудов (специальный выпуск) Пятигор. гос. технол. ун-т. – Пятигорск: ПГТУ; Пятигорск: РИА-КМВ, 2009. – С. 199 – 201.
3. Лозова Т. Як же впливають добавки рослинного походження на збереження якості жирової основи кексів / Т. Лозова, Х. Ковальчук // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2011. – №2 (75). – С. 15 – 17.
4. Joshi A. Essential oil as antioxidants / A. Joshi, S. Momin // Chem. Weekly. - 1991. – № 7. – Р. 117 – 119.
5. Базарнова Ю. Г. Исследование антиоксидантной активности природных веществ / Ю. Г. Базарнова, К. Ю. Поляков // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2009. – №3. – С. 31 – 36.
6. Дубцов Г. Г. Ежевика – сырые для производства продуктов профилактического назначения / Г. Г. Дубцов, А. С. Джабоева, Л. Г. Шаова, Р. М. Жилова // Вопросы питания. – 2008. – Том 77. – №3. – С. 79 - 81.
7. Лозова Т. М. Наукові основи формування споживних властивостей і зберігання якості борошняних кондитерських виробів: монографія / Т. М. Лозова, І. В. Сирохман. – Львів: В-во Львівської комерційної академії, 2009. – 456 с.
8. Товстуха Є. С. Новітня фітотерапія / Є. С. Товстуха – [4 вид. доп. і перероб.] – К.: Українська академія оригінальних ідей, 2003. – 479 с.
9. Кархут В. В. Ліки навколо нас / В. Кархут. – К. : Здоров’я, 1973. – 448 с.
10. Носаль І. Від рослини до людини / І. Носаль. – К.: Веселка, 1992. – 606 с.
11. Возможность повышения биологической ценности пшеничного хлеба с помощью использования семян фасоли / [О. Г. Чижикова, Т. К. Каленик, Е. С. Смертина, О. В. Павлова] // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2009. – №5. – С. 67 – 69.
12. Білик Е. В. Сучасний словник-довідник бджоляра. – Донецьк: ТОВ ВКФ „БАО”, 2006. – 704 С.
Опубліковано
2013-11-01
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ