COMMODITY RESEARCH STORAGE NEW CAKES

  • T. Lozova
  • H. Кovalchuk
Keywords: pastry, muffins, alternative stuff, antioxidant activity, tannin, oxidation, peroxide number, acid number, benzydynove number

Abstract

Properties characteristics of natural supplements antioxidants, entered into new recipes cakes are shown. The influence of this material on the processes that occur during storage products is characterized.

References

1. Бурмистров Г. П. БАД на основе экстрактов растительного сырья / [Бурмистров Г. П., Вознесенская Т. П., Козлова Г. Г., Курбанов Н. А., Есютина Г. С. // Пищевая промышленность. – 2010. – №3. – С. 34 – 35, 63.
2. Василенко З. В. Исследование антиоксидантной активности добавок из выжимок ягод / З. В. Василенко, Н. А. Моголевчик // Сборник научных трудов (специальный выпуск) Пятигор. гос. технол. ун-т. – Пятигорск: ПГТУ; Пятигорск: РИА-КМВ, 2009. – С. 199 – 201.
3. Лозова Т. Як же впливають добавки рослинного походження на збереження якості жирової основи кексів / Т. Лозова, Х. Ковальчук // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2011. – №2 (75). – С. 15 – 17.
4. Joshi A. Essential oil as antioxidants / A. Joshi, S. Momin // Chem. Weekly. - 1991. – № 7. – Р. 117 – 119.
5. Базарнова Ю. Г. Исследование антиоксидантной активности природных веществ / Ю. Г. Базарнова, К. Ю. Поляков // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2009. – №3. – С. 31 – 36.
6. Дубцов Г. Г. Ежевика – сырые для производства продуктов профилактического назначения / Г. Г. Дубцов, А. С. Джабоева, Л. Г. Шаова, Р. М. Жилова // Вопросы питания. – 2008. – Том 77. – №3. – С. 79 - 81.
7. Лозова Т. М. Наукові основи формування споживних властивостей і зберігання якості борошняних кондитерських виробів: монографія / Т. М. Лозова, І. В. Сирохман. – Львів: В-во Львівської комерційної академії, 2009. – 456 с.
8. Товстуха Є. С. Новітня фітотерапія / Є. С. Товстуха – [4 вид. доп. і перероб.] – К.: Українська академія оригінальних ідей, 2003. – 479 с.
9. Кархут В. В. Ліки навколо нас / В. Кархут. – К. : Здоров’я, 1973. – 448 с.
10. Носаль І. Від рослини до людини / І. Носаль. – К.: Веселка, 1992. – 606 с.
11. Возможность повышения биологической ценности пшеничного хлеба с помощью использования семян фасоли / [О. Г. Чижикова, Т. К. Каленик, Е. С. Смертина, О. В. Павлова] // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2009. – №5. – С. 67 – 69.
12. Білик Е. В. Сучасний словник-довідник бджоляра. – Донецьк: ТОВ ВКФ „БАО”, 2006. – 704 С.
Published
2013-11-01
Section
COMMODITY STUDIES OF FOOD PRODUCTS