ВПЛИВ АНТИОКСИДАНТНИХ ДОБАВОК НА СТАБІЛІЗАЦІЮ ОКИСЛЮВАЛЬНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ ЖИРІВ

  • М. К. Турчиняк
Ключові слова: жири, жирнокислотний склад, продукти окислення, антиоксиданти

Анотація

Розкрито вплив антиоксидантних добавок на окислювальні перетворення в жирах, виявлено найкращі антиоксидантні властивості у сполуках квітів дивини густоквіткової і виноградного насіння.

Посилання

1. Ничаев А. П. Оптимизация состава жировых продуктов для мучных кондитерских изделий / А. П. Ничаев, Д. В. Понизник, А. В. Коваленок // Кондитерское и хлебопекарное производство.– 2006. – №7. – С. 8-10.
2. Звягинцева М. В. Специализированные жиры для продукции с заданными функциональными и потребительскими свойствами / М. В. Звягинцева, А. В. Предыбайло // Кондитерское производство. – 2009. – №3. – С.12-13.
3. Alaiz M. Natural antioxidants produced in oxidized lipid /'amino and browning reactions / M. Alaiz, R. Zamora, F. Hidalgo // J. Amer. Oil. Chem. Sol. – 1995. – 72, N12. – P. 1571-1575.
4. Yanishliera N.V. Antioxidative action of some flaronoids at ambient and high temperatures / N.V. Yanishliera, E.M. Marinova // Riv. ital. sostanze grasse. – 1996. – 73, №10. – P.445-449.
Опубліковано
2013-11-01
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ