ДОСЛІДЖЕННЯ БОРОШНЯНИХ ВИРОБІВ З НЕТРАДИЦІЙНОЇ СИРОВИНИ

  • М. Л. Павлишин
Ключові слова: борошняні вироби, ягоди, ірга, властивості, булочка, пюре з ірги

Анотація

Розглянуто можливості поліпшення споживних властивостей борошняних виробів з додаванням ягід ірги круглолистої (Amelanchier ovalis). Як інновацію в якості нетрадиційної сировини використано кріогенне заморожування та дрібнодисперсне низькотемпературне подрібнення для вироб- ництва замороженого пюре з ягід. Експериментально доведено, що булочка “Корисна з іргою” мала покращені реологічні властивості тіста, поліпшені споживні властивості.

Посилання

1. Павлюк Р. Ю. Активація рослинних біологічно активних речовин фізичними методами: монографія / [Р. Ю. Павлюк, Н. В. Дібрівська, В. А. Павлюк та ін.]. – Харків: ХДУХТ, 2010. – 152 с. – (Серія «Нове в технології переробки плодів»).
2. Павлишин М. Л. Дослідження факторів впливу на стабільність натурального харчового барвника, одержаного з ягід ірги / М. Л. Павлишин, М. В. Рудавська // Вісник Львівської комерційної академії. – Вип. 11. – Львів: В-во ЛКА, 2009. – С.12-15.
3. Павлюк Р. Ю. Розробка нанотехнологій плодово-ягідних наповнювачів у формі пюре-основ для купажних соків / [Р. Ю. Павлюк, В. В. Погарська, Н. В. Дібрівська та ін.] / Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг: Тези допов. Міжн. наук.-практ. конф., присвяченої 45-річчю ХДУХТ (м.Харків, 18 жовтня 2012 р.) Ч.1 – Харків: ХДУХТ, 2012. – С. 174-176.
4. Павлишин М. Л. Натуральні барвники для борошняних кондитерських виробів / [М. Л. Павлишин] / Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпечність продуктів: Збірник статей ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (м.Львів, 22-23 квітня 2010 р.). – Львів: ЗУКЦ, 2010. – С.76-79.
Опубліковано
2013-11-01
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ