THE STUDY ON THE FLOUR PRODUCTS MADE OF NONTRADITIONAL RAW MATERIAL

  • M. Pavlyshyn
Keywords: flour products, berries, Snowy Mespilus (Amelanchier ovalis), properties, bun, Snowy Mespilus purée

Abstract

The possibilities of improving the consumer properties of the flour products with added berries of Snowy Mespilus (Amelanchier ovalis) are considered. As innovation, a new raw material was used – cryogenic freezing and low-temperature fine grinding to produce frozen berry purée. It was experimentally proved that "Healthy with Snowy Mespilus" bun had improved rheological properties of dough and improved consumer properties.

References

1. Павлюк Р. Ю. Активація рослинних біологічно активних речовин фізичними методами: монографія / [Р. Ю. Павлюк, Н. В. Дібрівська, В. А. Павлюк та ін.]. – Харків: ХДУХТ, 2010. – 152 с. – (Серія «Нове в технології переробки плодів»).
2. Павлишин М. Л. Дослідження факторів впливу на стабільність натурального харчового барвника, одержаного з ягід ірги / М. Л. Павлишин, М. В. Рудавська // Вісник Львівської комерційної академії. – Вип. 11. – Львів: В-во ЛКА, 2009. – С.12-15.
3. Павлюк Р. Ю. Розробка нанотехнологій плодово-ягідних наповнювачів у формі пюре-основ для купажних соків / [Р. Ю. Павлюк, В. В. Погарська, Н. В. Дібрівська та ін.] / Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг: Тези допов. Міжн. наук.-практ. конф., присвяченої 45-річчю ХДУХТ (м.Харків, 18 жовтня 2012 р.) Ч.1 – Харків: ХДУХТ, 2012. – С. 174-176.
4. Павлишин М. Л. Натуральні барвники для борошняних кондитерських виробів / [М. Л. Павлишин] / Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпечність продуктів: Збірник статей ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (м.Львів, 22-23 квітня 2010 р.). – Львів: ЗУКЦ, 2010. – С.76-79.
Published
2013-11-01
Section
COMMODITY STUDIES OF FOOD PRODUCTS