ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ І СТІЙКОСТІ ЖИРІВ ЕМУЛЬСІЙНОГО ТИПУ ПІД ЧАС ЗБЕРІГАННЯ

  • І. В. Сирохман
Ключові слова: жири емульсійного типу, якість жирів, зміни під час зберігання, продукти окислення і гідролізу жирів

Анотація

Узагальнено результати власних досліджень, а також інших авторів щодо поліпшення якості і підвищення стабільності жирів емульсійного типу під час зберігання.

Посилання

1. Вышемирский Ф. А. За что ценят масло и как его потребляют / Ф. А. Вышемирский // Сыроделие и маслоделие. – 2007. – №2. – С. 40-42.
2. Обеспечение безопасности и качества продуктов маслоделия и сыроделия / Г. М. Свириденко, Г. Д. Перфильев, Ю. Я. Свириденко, М. Б. Захарова // Молочное дело. – 2007. – №6. – С. 11-13.
3. Балюбаш В. А. Формирование многоканальной системы стабилизации влажности сливочного масла / В. А. Балюбаш, С. Е. Алëшичев // Сыроделие и маслоделие. – 2007. – №2. – С. 45-46.
4. Пат. 2335912 Россия, МПК7 А 23 С 15/02 (2006.01) Способ приготовления сливочного масла / Корнена Е. П., Брикота Т. Б., Калманович С. А., Монахова Н. А., Петрикова В. В., Петрик О. П., Мхитарьянц И. Г.; заявитель и патентообладатель Гос. образ. учрежд. высш. проф. образ. Кубанс. гос. технол. ун-т. – № 2007107557/13; заявл. 28.02.2007; опубл. 20.10.2008
5. Monti L. Aflatoxin M1 distribution during cream separation and butter manufacture from naturally contaminated milk/ L. Monti, E. V. Panarelli, S. Iametti, R. Giangiacomo // Milchwissenschaft. – 2009. – 64, №1. – Р. 81-84.
6. Van Ruth S. M. Butter and butter oil classification by PTR-MS / S. M. Van Ruth, A. Koot, W. Akkermans, N. Araghipour, M. Rozijn, M. Baltussen, A. Wisthaler, T. D. Märk, R. Frankhuizen // Eur. Food Res. And Technol. – 2008. – 227, №1, Р. 307-317.
7. Кустова Т. П. Вкусовой букет сладкосливочного масла/ Т. П. Кустова, В. П. Панов // Сыроделие и маслоделие. – 2008. – №2. – С. 46-47.
8. Панов В.П. Контроль состава и качества сливочного масла/ В.П. Панов // Сыроделие и маслоделие. – 2007. – №2. – С. 33-34.
9. Выбор и теоретическое обоснование температурных режимов хранения сливочного масла / Ф. А. Вышемирский, Е. Ф. Канева, Е. Ю. Гордеева, К. В. Вышемирская // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2009. – №2. – С. 12-15.
10. Influence of ferulic acid on stability of anthocyanins from Cabernet Sauvignon grapes in a model system and a yogurt system / Gris Eliana Fortes, Ferreira Eduardo Antonio, Falcão Leila Denise, Bordignon-Luiz Maridle Terezinha (Un., Brazil). Int. J. Food Sci. and Technol. – 2007. – 42, №8. – Р. 992-998.
11. Современный упаковочный материал для масла / Ф. А. Вышемирский, О. И. Смирнова, Г. М. Свириденко, И. С. Ким // Переработка молока. – 2008. – №3. – С. 46-48.
Опубліковано
2009-12-30