MAINTENANCE OF QUALITY AND FIRMNESS ARE DURING STORAGE OF FATS OF EMULSIVE TYPE

  • I. V. Sirokhman
Keywords: fats of emulsive type, quality of fats, change during storage, oxidates and hydrolysis of fats

Abstract

Generalized results own and researches of other authors in relation to the improvement of quality and increase of stability of fats of emulsive type during storage.

References

1. Вышемирский Ф. А. За что ценят масло и как его потребляют / Ф. А. Вышемирский // Сыроделие и маслоделие. – 2007. – №2. – С. 40-42.
2. Обеспечение безопасности и качества продуктов маслоделия и сыроделия / Г. М. Свириденко, Г. Д. Перфильев, Ю. Я. Свириденко, М. Б. Захарова // Молочное дело. – 2007. – №6. – С. 11-13.
3. Балюбаш В. А. Формирование многоканальной системы стабилизации влажности сливочного масла / В. А. Балюбаш, С. Е. Алëшичев // Сыроделие и маслоделие. – 2007. – №2. – С. 45-46.
4. Пат. 2335912 Россия, МПК7 А 23 С 15/02 (2006.01) Способ приготовления сливочного масла / Корнена Е. П., Брикота Т. Б., Калманович С. А., Монахова Н. А., Петрикова В. В., Петрик О. П., Мхитарьянц И. Г.; заявитель и патентообладатель Гос. образ. учрежд. высш. проф. образ. Кубанс. гос. технол. ун-т. – № 2007107557/13; заявл. 28.02.2007; опубл. 20.10.2008
5. Monti L. Aflatoxin M1 distribution during cream separation and butter manufacture from naturally contaminated milk/ L. Monti, E. V. Panarelli, S. Iametti, R. Giangiacomo // Milchwissenschaft. – 2009. – 64, №1. – Р. 81-84.
6. Van Ruth S. M. Butter and butter oil classification by PTR-MS / S. M. Van Ruth, A. Koot, W. Akkermans, N. Araghipour, M. Rozijn, M. Baltussen, A. Wisthaler, T. D. Märk, R. Frankhuizen // Eur. Food Res. And Technol. – 2008. – 227, №1, Р. 307-317.
7. Кустова Т. П. Вкусовой букет сладкосливочного масла/ Т. П. Кустова, В. П. Панов // Сыроделие и маслоделие. – 2008. – №2. – С. 46-47.
8. Панов В.П. Контроль состава и качества сливочного масла/ В.П. Панов // Сыроделие и маслоделие. – 2007. – №2. – С. 33-34.
9. Выбор и теоретическое обоснование температурных режимов хранения сливочного масла / Ф. А. Вышемирский, Е. Ф. Канева, Е. Ю. Гордеева, К. В. Вышемирская // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2009. – №2. – С. 12-15.
10. Influence of ferulic acid on stability of anthocyanins from Cabernet Sauvignon grapes in a model system and a yogurt system / Gris Eliana Fortes, Ferreira Eduardo Antonio, Falcão Leila Denise, Bordignon-Luiz Maridle Terezinha (Un., Brazil). Int. J. Food Sci. and Technol. – 2007. – 42, №8. – Р. 992-998.
11. Современный упаковочный материал для масла / Ф. А. Вышемирский, О. И. Смирнова, Г. М. Свириденко, И. С. Ким // Переработка молока. – 2008. – №3. – С. 46-48.
Published
2009-12-30