ПРИНЦИПИ КЛАСИФІКАЦІЇ ТА ФОРМУВАННЯ АСОРТИМЕНТУ МОЛОЧНИХ ПРОХОЛОДЖУВАЛЬНИХ НАПОЇВ

  • М. В. Рудавська
  • С. П. Кущ
Ключові слова: знежирене молоко, маслянка, сироватка, вершкові, молочні коктейлі

Анотація

Розроблено класифікацію молочних коктейлів, в основу якої покладено вид основної молочної сировини, рослинного наповнювача та піноутворювача. Показано перспективи подальших досліджень підвищення біологічної цінності та розширення асортименту молочних коктейлів.

Посилання

1. Рудавская Г. Б. Молочные прохладительные напитки / А. Б. Рудавская, Н. М. Чунихина, Л. С. Кириченко. – К. : Колос, 1990. – 160 с.
2. Рудавська Г. Б. Молочні та яєчні товари / Г. Б. Рудавська, Є. В.Тищенко. – К.: КНТЕУ, 2004. – С. 389.
3. Циприян В. И. Питание и здоровье неселения : Оздоровительное и диетическое питание. –Ч.2. / В. И. Циприян. – К., 2001. – С. 3-20.
4. Ганич О. М. Практична дієтологія / О. М. Ганич, Т. М. Ганич, П. П. Ганинець. – Ужгород, 2004 . – С.227.
5. Рудавська Г. Б. Функціональні інгредієнти морозива / Рудавська Г. Б.// матер. міжн. наук.-прак. конф. : Довкілля і здоров’я людини. УжНУ. – Ужгород : Говерла, 2008. – С. 181-184.
6. Ганич Т. М. Біологічно активні добавки : особливості, переваги та застосування / Т. М. Ганич, О. М. Ганич // матер. міжн. наук.-прак. конф. : Довкілля і здоров’я людини. УжНУ. – Ужгород : Говерла, 2008. – С. 191-196.
7. Рудавська М. В. Молочні коктейлі для профілактичного харчування / М. В. Рудавська, О М. Ганич, В. О. Лизогуб// матер. міжн. наук.-прак. конф. : Довкілля і здоров’я людини. УжНУ. – Ужгород: Говерла, 2008. – С. 238-242.
8. Голуб Б. О. Забезпечення функціональних властивостей синбіотичних харчових продуктів / Б. О. Голуб // матер. міжн. наук.-прак. конф. : Довкілля і здоров’я людини. УжНУ. – Ужгород: Говерла, 2008. – С. 196-199.
Опубліковано
2009-12-30