PRINCIPLES OF CLASSIFICATION AND FORMATION RANGE OF DAIRY PROHOLODZHUYUCHYH DRINKS

  • M. V. Rudavsky
  • S. P. Кush
Keywords: skimmed milk, buttermilk, whey, cream, milkshakes

Abstract

It was worked out the classification of milk cocktails in the basis of which was put the type of main milk raw material of plant filling and foamforming. It was shown the perspectives of further investigations in the field of increasing their biological value and widening the assortment of milk cocktails.

References

1. Рудавская Г. Б. Молочные прохладительные напитки / А. Б. Рудавская, Н. М. Чунихина, Л. С. Кириченко. – К. : Колос, 1990. – 160 с.
2. Рудавська Г. Б. Молочні та яєчні товари / Г. Б. Рудавська, Є. В.Тищенко. – К.: КНТЕУ, 2004. – С. 389.
3. Циприян В. И. Питание и здоровье неселения : Оздоровительное и диетическое питание. –Ч.2. / В. И. Циприян. – К., 2001. – С. 3-20.
4. Ганич О. М. Практична дієтологія / О. М. Ганич, Т. М. Ганич, П. П. Ганинець. – Ужгород, 2004 . – С.227.
5. Рудавська Г. Б. Функціональні інгредієнти морозива / Рудавська Г. Б.// матер. міжн. наук.-прак. конф. : Довкілля і здоров’я людини. УжНУ. – Ужгород : Говерла, 2008. – С. 181-184.
6. Ганич Т. М. Біологічно активні добавки : особливості, переваги та застосування / Т. М. Ганич, О. М. Ганич // матер. міжн. наук.-прак. конф. : Довкілля і здоров’я людини. УжНУ. – Ужгород : Говерла, 2008. – С. 191-196.
7. Рудавська М. В. Молочні коктейлі для профілактичного харчування / М. В. Рудавська, О М. Ганич, В. О. Лизогуб// матер. міжн. наук.-прак. конф. : Довкілля і здоров’я людини. УжНУ. – Ужгород: Говерла, 2008. – С. 238-242.
8. Голуб Б. О. Забезпечення функціональних властивостей синбіотичних харчових продуктів / Б. О. Голуб // матер. міжн. наук.-прак. конф. : Довкілля і здоров’я людини. УжНУ. – Ужгород: Говерла, 2008. – С. 196-199.
Published
2009-12-30