ПОТЕНЦІЙНА НЕБЕЗПЕЧНІСТЬ ШВИДКОЇ ЇЖІ

  • П. Х. Пономарьов
Ключові слова: швидка їжа, фізіологічні показники, жирні кислоти

Анотація

Розглянуто негативний вплив «швидкої їжі» на організм пацюків, вміст токсичних речовин у сировині, з якої виготовляють цю їжу, її потенційну небезпечність для організму людини.

Посилання

1. Губицька О. Фаст-фуд: страшна правда / О. Губицька // Інформатор. Газета журналістських розслідувань. – 2009. – №05(22). – С.4-5.
2. Медико-гігієнічні проблеми генної інженерії та генетично модифікованої продукції: посібник / Р.І.Ладанівський, В.Р.Кокот, О.С.Мартинова. – Львів: Вид-во “СПОЛОМ”. – 2004. – 96 с.
3. Осенко М. Олії та жири: склад, методи одержання, якість / М. Осенко, А. Українець, Усаток С. [та ін.] // Харчова і переробна промисловість. – 2004. – № 5. – С.17-18.
4. Пономарьов П.Х. Генетично модифікована продовольча сировина і харчові продукти, вироблені з її використанням: навч.пос. [для студ. вищ.навч.закл.] / П.Х.Пономарьов, І.В.Донцова – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 126 с.
5. Пономарьов П.Х. Загроза здоров’ю посилюється? / П.Х. Пономарьов // Харчова і переробна промисловість. – 2005. – №10. – С.10-11.
6. ДСТУ 4465:2005 Маргарин. Загальні технічні умови. Київ: Держ-споживстандарт України. – 2006.
7. ДСТУ 4445:2005 Спреди та суміші жирові. Загальні технічні умови. – Київ: Держспоживстандарт України. – 2006.
Опубліковано
2009-08-17