ПОЛІПШЕННЯ СПОЖИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЖИРІВ ЦІЛЬОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

  • І. В. Сирохман
  • Н. Г. Стасюк
Ключові слова: жири цільового призначення, морозиво

Анотація

Розглянуто напрями вдосконалення структурно-механічних властивостей та поліпшення якості морозива, підвищення його харчової й біологічної цінності за рахунок використання універсальних олійно-жирових композицій.

Посилання

1. Pešek M., Samková E., Špička J. Evaluation of changes in the content of adverse saturated fatty acids in cow milk with a view to optimizing the composition of milk fat // Milchwissenschaft. – 2008. – 63, №1. – P. 33-36.
2. Машкова Т. Заменитель молочного жира для мороженого / Т. Машкова // Империя холода. – 2006. – февраль. – C. 99.
3. Производство мороженого с растительными жирами/ Переработка молока. – 2006. – № 4. – C. 54-55.
4. Goh Kelvin K. T., Ye Aiqian, Dale Nicola Int. Characterisation of ice cream containing flaxseed oil // J. Food Sci. and Technol. – 2006. – 41, №8. – P. 946-953.
5. Ходырева З.Р. Исследование и разработка технологии мороженого с ядром подсолнечника: автореф. дис. на соиск. уч. степ. канд. техн. наук / Ходырева З.Р. – Кемерово: Кемер. технол. ин-т пищ. пром-сти, 2006. –24 с.
6. Оленев Ю.А. Технология и оборудование для производства мороженого / Оленев Ю.А. - М.: ДеЛи. - 2001. - 322 с.
7. ДСТУ 4306:2004 Олія пальмова. Загальні технічні умови.
8. Арутюнян Н.С. Рафинация жиров. Теоретические основы, практика, технология, оборудование / Арутюнян Н.С., Корнева Е.П., Нестерова Е.А. - Санкт-Петербург.: ГИОРД. - 2004. - 282 с.
9. Технічний бюлетень фірми «ФГ Палм Ойл».
10. Арсеньева Т.П. Справочник технолога молочного производства / Арсеньева Т.П. - С.-Петербург: ГИОРД. – 2002. – 179 с.
Опубліковано
2009-08-17