IMPROVEMENT OF CONSUMER PROPERTIES OF FATS OF HAVING A SPECIAL PURPOSE SETTING

  • I. V. Sirokhman
  • N.G. Stasyuk
Keywords: fats of the having a special purpose setting, ice-cream

Abstract

Directions of perfection of strukturno-mekhanichnikh properties and improvement of quality of ice-cream, increase of him are considered food and biological value due to the use of universal oliyno-zhirovikh compositions.

References

1. Pešek M., Samková E., Špička J. Evaluation of changes in the content of adverse saturated fatty acids in cow milk with a view to optimizing the composition of milk fat // Milchwissenschaft. – 2008. – 63, №1. – P. 33-36.
2. Машкова Т. Заменитель молочного жира для мороженого / Т. Машкова // Империя холода. – 2006. – февраль. – C. 99.
3. Производство мороженого с растительными жирами/ Переработка молока. – 2006. – № 4. – C. 54-55.
4. Goh Kelvin K. T., Ye Aiqian, Dale Nicola Int. Characterisation of ice cream containing flaxseed oil // J. Food Sci. and Technol. – 2006. – 41, №8. – P. 946-953.
5. Ходырева З.Р. Исследование и разработка технологии мороженого с ядром подсолнечника: автореф. дис. на соиск. уч. степ. канд. техн. наук / Ходырева З.Р. – Кемерово: Кемер. технол. ин-т пищ. пром-сти, 2006. –24 с.
6. Оленев Ю.А. Технология и оборудование для производства мороженого / Оленев Ю.А. - М.: ДеЛи. - 2001. - 322 с.
7. ДСТУ 4306:2004 Олія пальмова. Загальні технічні умови.
8. Арутюнян Н.С. Рафинация жиров. Теоретические основы, практика, технология, оборудование / Арутюнян Н.С., Корнева Е.П., Нестерова Е.А. - Санкт-Петербург.: ГИОРД. - 2004. - 282 с.
9. Технічний бюлетень фірми «ФГ Палм Ойл».
10. Арсеньева Т.П. Справочник технолога молочного производства / Арсеньева Т.П. - С.-Петербург: ГИОРД. – 2002. – 179 с.
Published
2009-08-17