RESEARCH OF CHANGES OF QUALITY, VITAMINS AND PIGMENTS OF GREEN GARLIC ON STORAGE

  • L. I. Reshetylo green garlic, storage, packaging, tray-boxes, packages, polyethylene film, refrigerating chamber, non-refrigerated storage facilities, vitamin C, carotenoids, chlorophyll
Keywords: green garlic, storage, packaging, tray-boxes, packages, polyethylene film, refrigerating chamber, non-refrigerated storage facilities, vitamin C, carotenoids, chlorophyll

Abstract

In the article the results of research of changes of quality of green garlic on storage in the different types of packing and in different temperature conditions are presented. Conditions and terms of storage of green garlic with the least weight loss and quality and the highest output of standard product are established. The dynamics of changes in vitamin C, carotenoids and chlorophyll in a leaf of green garlic is provided, that may be one of the indicators for determining its quality. It has been proved that packaging, conditions and storage temperature has a significant impact on the quality preservation of green garlic.

References

1. Барабаш О. Ю. Біологічні властивості часнику як основи сучасних технологій його вирощування / О. Ю. Барабаш // Матеріали Міжнародного науково-практичного форуму “Теоретичні і практичні аспек-ти розвитку агропромислового виробництва”. – Львів : ЛНАУ, 2011. − С. 172–175.
2. Попова Л. М. Часник в Україні / Л. М. Попова. – Одеса : ВМВ, 2011. − 160 с.
3. Лихацький В. І. Ефективні прийоми вирощу-вання часнику нестрілкуючого в умовах Лісостепу та Степу України / В. І. Лихацький, Л. М. Попова // Матеріали Міжнародного науково-практичного фо-руму “Теоретичні і практичні аспекти використання ресурсоощадних технологій для підвищення ефек-тивності агропромислового виробництва і розвитку сільських територій”. – Львів : ЛНАУ, 2012. − С. 150–155.
4. Бобось І. Господарсько-біологічна оцінка сортів часнику озимого, вирощеного в умовах Лісо-степу України / І. Бобось, Т. Горох // Науковий віс-ник Національного університету біоресурсів і при-родокористування України. Ч. 1. – 2011. − Вип. 162. − С. 230−235. – (Агрономія).
5. Бобось І. Кореляційні зв’язки між ознаками часнику / І. Бобось // Матеріали Міжнародного нау-ково-практичного форуму “Теоретичні і практичні аспекти використання ресурсоощадних технологій для підвищення ефективності агропромислового ви-робництва і розвитку сільських територій”. – Львів : ЛНАУ, 2012. − С. 155–159.
6. Ліщак Л. П. Кращий спосіб садіння часнику / Л. П. Ліщак, Н. І. Ковальчук // Вчені ЛНДУ – вироб-ництву. – Львів : ЛНАУ, 2008. − Вип. 8. – С. 45−47.
7. Часник на фермерському полі / [В. В. Сні-тинський, Л. П. Ліщак, Н. І. Ковальчук та ін.]. – Львів : Укр. бестселер, 2010. − 110 с.
8. Сич З. Післязбиральна доробка часнику як шлях до ефективного маркетингу / З. Сич // Матеріали Між-народного науково-практичного форуму “Теоретичні і практичні аспекти розвитку агропромислового виробництва”. – Львів : ЛНАУ, 2011. − С. 180–184.
9. Довідковий матеріал з овочівництва / [З. Д. Сич, О. Я. Жук , Н. В. Котюк та ін.]. – К. : Вид. центр НУБІП України, 2011. – 179 с.
Published
2017-06-07
Section
MODERN PROBLEMS OF COMMODITY SCIENCE AND TECHNOLOGIES OF FOOD PRODUCTION