STATISTICAL DATA ANALYSIS OF CAUSES AND EFFECTS OF WORK-RELATED INJURIES AT TRADE ENTERPRISES

  • T. Sadnits’ka
Keywords: work-related injuries, causes of injuries, injuries in trade sphere

Abstract

The level and dynamics of work-related injuries and occupational diseases among trade workers are being considered in the paper. The basic reasons of the unsatisfactory state of trade enterprises and the necessary measures for its improvement are given as well.

References

1. Гогіташвілі Г. Г. Аналіз статистичних даних щодо причин та наслідків виробничого травматизму працівників / Г. Г. Гогіташвілі, В. М. Степанишин, Л. О. Тисовський // Вісник Національного університету „Львівська політехніка”. Теорія Практика. – Львів : Вид-во НУ „Львівська політехніка”. – 2011. – № 707. – С. 42-45. – (Сер.: Комп'ютерні системи проектування).
2. Зеркалов Д. В. Охорона праці в галузі: Загальні вимоги: навчальний посібник. / Зеркалов Д. В. – К.: „Основа”. 2011. – 551 с.
3. Єсипенко А. С. Дослідження тенденцій виробничого травматизму як основа розробки механізмів для його профілактики / Єсипенко А. С., Таірова Т. М. // Проблеми охорони праці в Україні. – К.: ННДІПБОП, 2011. – Вип. 20. – С. 102-114.
4. Керб Л. П. Основи охорони праці: навч. посібник. / Керб Л. П. – К.: КНЕУ, 2003. – С. 215.
5. Осокін В. В. Охорона праці: питання і відповіді (у сфері торгівлі, виробництва харчової продукції, митної справи, підприємницької і економічної діяльності) : навч. посіб. / Осокін В. В., Селезньова Ю. А.; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі. – [2-ге вид.]. – Донецьк : ДонДУЕТ, 2004. – 139 с.
6. Осокін В. В. Охорона праці у торгівлі: [текст] : підруч. для студ. вищ. навч. Закл. / М-во освіти і науки України, Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського ; Осокін В. В., Селезньова Ю. А. – Донецьк : ДонНУЕТ, 2008. – 183 с.
7. Правила охорони праці при експлуатації баз, складів і сховищ, виконанні вантажно-розвантажувальних робіт на об'єктах оптової торгівлі : затв. наказом Держнаглядохоронпраці України 8.05.96 р. №78.
Published
2014-12-24
Section
COMMODITY SCIENCE AND EXPERTISE OF NON-FOOD PRODUCTS