STUDY OF PROPERTIES OF PUFF PASTRY WITH THE USE OF DIETARY SUPPLEMENTS FROM WHEAT GERMS

  • N. Petryshyn
Keywords: wheat germ extract, over-placement, biological and nutritional value, structural and mechanical properties

Abstract

The influence of low-fat dietary supplement"Hlyukorn100"on change of quality of layer semifinished product has been examined. The feasibility of dietary supplements to improve the structural and mechanical properties of dough, which provides qualitative repeated over-placement has been experimentally confirmed.

References

1. Рудавська Г. Б. Наукові підходи та практичні аспекти оптимізації ассортименту продуктів спеціального призначення / Г. Б. Рудавська, Є. В. Тищенко, Н. В. Притульська. – К. : КНТЕУ, 2002. – 370 с.
2. Сучасний стан питання якості та безпечності зерна та зернопродуктів в Україні / [Л. М. Хомічак, Г. Д. Гуменюк, Л. В. Баль-Прилипко, Ю. В. Слива]. // Хлебопекарское и кондитерское дело. – 2010. – № 3. – С. 26-29.
3. Codex Alimentarius Cmmission. Совместная программа FAO/WHO по стандартах пищевых продуктов. М.: Изд. Весь мир, 2007. – С. 185.
4. Технологія продуктів харчування функціонального призначення: монографія. / [за редакцією М. І. Пересічного]. – К: Київ. нац. торг.-екон. Ун-т, 2008. – 718 с.
5. Капрельянц Л. В. Функціональні продукти / Л. В. Капрельянц, К. Г. Іоргачова. – Одеса, 2003. – 312 с.
6. Функциональные пищевые продукты. Введение в технологи / [А. Ф. Доронин, Л. Г. Липатова, А. А. Кочеткова и др.; под ред. А. А. Кочетковой]. – М.: ДеЛипринт, 2009. – 288 с.
7. Збагачення харчових продуктів вітамінами та мінералами як важливий фактор оптимізації харчування населення України / О. С. Мартинова, Н. В. Гордієнко, А. Є. Подрушняк, В. П. Кульчицька // Актуальні питання гігієни харчування та безпечність харчових продуктів: IVМіжнар. наук.-практ. конф. – К., 2006. – С. 60-61.
8. Кисиль Н. Н. Исследования биологически активных добавок к пище / Н. Н. Кисиль // Пищевые ингредиенты. Сырье и добавки. – 2007. – № 1. – С. 52-53.
9. Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів: навчальний посібник / [за заг. ред. Г. М. Лисюк]. – Суми: ВТД «Університетська книга», 2009. – 464 с.
Published
2014-12-24
Section
COMMODITY SCIENCE AND EXAMINATION OF FOOD PRODUCTS