DAIRY PRODUCTS OF HIGH BIOLOGICAL VALUE

  • M. Turchynyak
  • O. Davidovich
  • N. Palko
Keywords: dairy products, biological value, hydrobionts

Abstract

Consumer properties improvement of dairy products are possible when alternative raw materials of natural origin and modern technologies are used. It is reasonable to use hydrobionts for dairy products of high biological value.

References

1. Шишков Ю. И. Некоторые аспекты продуктов функционального питания/ Ю. И. Шишков // Пищевая промышленность. – 2007. – № 1. – С. 10-11.
2. Остроумов Л. А. Функциональные продукты на основе молока и его производных / Л. А. Остроумов, А. М. Попов, А. М. Постолова // Молочная промышленность – № 9. – 2003. – С. 21-22.
3. Птичкин И. И. Пищевые полисахариды: структурные уровни и функциональность / И. И. Птичкин, Н. М. Птичкина. – Саратов: ГУП “Типография № 6”, 2012. – 96 с.
4. Патент 2143818 РФ, A23C23/00, A23C19/076. Творожное изделие / Лешберг В.Л., № 99108346/13; заявл.28.04.1999; опубл. 10.01.2001.
5. Корисні властивості морської капусти [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://devishnik.org/zdorovja/597-korisni-vlastivosti-morskoyikapusti.html
Published
2014-12-24
Section
COMMODITY SCIENCE AND EXAMINATION OF FOOD PRODUCTS