ACTION RESEARCH OF NATURAL ADDITIONS ON FAT FIRMNESS OF THE BAKED READY-TO-COOK FOODS TO OXIDIZATION
Keywords:
baked ready-to-cook foods, natural additions, antioxidants, oxidates
Abstract
Antioxidizing influence of natural antioxidants connections on quality changing of the baked ready-to-cook foods is confirmed. Expedience of natural additions application is experimentally confirmed with the lengthening purpose of shelf-life flour pastry is shown.
References
1. Коренкова А. А. Влияние фитодобавок флавоноидной природы на показатели качества молочных продуктов : автореф. дисс. на соиск. уч. степ. канд. техн. наук / А. А. Коренкова. – М. : Моск. гос. ун-т прикл. биотехнол., 2006. – 23 с.
2. Изучение антиоксидантной активности стевии и продуктов её переработки / [Г. К. Подпоринова, Н. Д. Верзилина, Л. В. Рудакова и др.] // Пищевая промышленность. – 2005. – № 9. – С. 97.
3. Колар М. Натуральный антиоксидант – экстракт розмарина / М. Колар, С. Урбанчич // Масла и жиры. – 2008. – № 3. – С. 26-28.
4. Lalas S. Use of Rosemary Extract in Preventing Oxidation During Deep-Fat Frying of Potato Chips / S. Lalas, V. Dourtoglou // Jaocs. – 2003. – V. 80. – № 6. – Р. 115-118.
5. Морев А. З. Розмарин – природный антиоксидант / А. З. Морев // Вестник „Аромарос-М”. – 2007. – № 3. – С. 82-86.
6. Oberdieck R. Natürliche Antioxidantien aus Rosmarin und Salbei / R. Oberdieck // Fleischwirtschaft. – 2004. – № 10. – Р. 91-95.
7. Цехина Н. Н. Изучение биологической ценности антиокислительных свойств калины и продуктов её переработки / Н. Н. Цехина, Н. Г. Хасьянова, С. В. Орехова // Вестн. Кузбас. гос. техн. унта. – 2009. – № 2. – С. 90-92.
8. Evaluation of the antioxidant activity of rice bran extracts using different antioxidant assays / Shahid Chatha Shahsad Ali, Anwar Faroog, Manzoor Maleeha, Bajwa Jawood-ur-Rehman // Grasas aceites. – 2006. – 57, № 3. – Р. 328-335.
2. Изучение антиоксидантной активности стевии и продуктов её переработки / [Г. К. Подпоринова, Н. Д. Верзилина, Л. В. Рудакова и др.] // Пищевая промышленность. – 2005. – № 9. – С. 97.
3. Колар М. Натуральный антиоксидант – экстракт розмарина / М. Колар, С. Урбанчич // Масла и жиры. – 2008. – № 3. – С. 26-28.
4. Lalas S. Use of Rosemary Extract in Preventing Oxidation During Deep-Fat Frying of Potato Chips / S. Lalas, V. Dourtoglou // Jaocs. – 2003. – V. 80. – № 6. – Р. 115-118.
5. Морев А. З. Розмарин – природный антиоксидант / А. З. Морев // Вестник „Аромарос-М”. – 2007. – № 3. – С. 82-86.
6. Oberdieck R. Natürliche Antioxidantien aus Rosmarin und Salbei / R. Oberdieck // Fleischwirtschaft. – 2004. – № 10. – Р. 91-95.
7. Цехина Н. Н. Изучение биологической ценности антиокислительных свойств калины и продуктов её переработки / Н. Н. Цехина, Н. Г. Хасьянова, С. В. Орехова // Вестн. Кузбас. гос. техн. унта. – 2009. – № 2. – С. 90-92.
8. Evaluation of the antioxidant activity of rice bran extracts using different antioxidant assays / Shahid Chatha Shahsad Ali, Anwar Faroog, Manzoor Maleeha, Bajwa Jawood-ur-Rehman // Grasas aceites. – 2006. – 57, № 3. – Р. 328-335.
Published
2013-11-01
Section
COMMODITY STUDIES OF FOOD PRODUCTS