RESEARCH OF ANTIOXIDIZING INFLUENCE OF NATURAL ADDITIONS IS ON MAINTAINANCE OF QUALITY SUGAR COOKIES

  • О. Davydovych
Keywords: sugar cookies, natural additives, indexes of quality, oxidation products

Abstract

The changes of indexes of quality of new thin captain of saccharine are considered during storage. Expedience of the use of natural additions-antioxidants is confirmed with the purpose of lengthening the term of fitness of thin captain saccharine to the consumption.

References

1. Дорохович А. Зберігання борошняних кондвиробів / А. Дорохович, Н. Олексієнко // Харчова і переробна промисловість. – 1998. – № 5. – С. 24-25.
2. Соболева М. И. Хранение кондитерських товаров / М. И. Соболева. – М.: Экономика, 1966. – 96 с.
3. Сирохман И. В. Кондитерские изделия из нетрадиционного сырья / И. В. Сирохман. – К.: Техніка, 1987. – 197 с.
4. Лікарські рослини: Енциклопедичний довідник / [відп. ред. А. М. Гродзинський]. – К.: Голов. Ред УРЕ, 1991. – 544 с.
5. Товстуха Є. С. Фітотерапія / Є. С. Товстуха. – К.: Здоров’я, 1990, – 304 с.
6. Скокан Л. Е. Научный подход к проблеме определения оптимальних сроков годности кондитерских изделий / Л. Е. Скокан // Пищевая промышленность. – 1999. – № 3. – С. 10.
7. Дорохович А. Замість маргарину – безводний рослинний жир / А. Дорохович, Н. Олексієнко, Н. Савчук, О. Ятченко, О. Дядечко // Харчова і переробна промисловість. – 1998. – № 6. – С. 19-20.
Published
2011-11-11
Section
COMMODITY SCIENCE AND EXAMINATION OF FOOD PRODUCTS