RESEARCH OF ANTIOCSIDANTЕN ACTIVITY OF NATURAL ADDITIONS

  • T. M. Lozova
  • H. I. Кovalchuk
Keywords: flour pastry wares, untraditional raw material, antiocsidantna activity, processes of oxidization, perecisne number, tannic matters, acid number, benzidinove number

Abstract

In the article the descriptions of properties of natural food additions, that own antiocsidantеn activity are resulted. Influence of the given raw material is described on processes, that take place during saving of fat.

References

1. Сирохман І. В. Товарознавство харчових продуктів функціонального призначення: навч. посібник / І. В. Сирохман, В. М. Завгородня. – К. : ЦНЛ, 2008. – 544 с.
2. Сирохман І. В. Товарознавство цукру, меду, кондитерських виробів: підручник / І. В. Сирохман, Т. М. Лозова. – [2-е вид., переробл. та доп.]. – К.: ЦНЛ, 2008. – 616 с.
3. Антикомпозиции в хлебобулочных и кондитерських изделиях придают им неповторимый вкус и аромат / [Т. Мадзиевская, В. Науменко, С. Давидович и др.] // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2009. - №07-08 (56-57). – С. 28-30.
4. Спиричев В. Б. Теоретические и практические аспекти современной витаминологии / В. Б. Спиричев // Вопросы питания. – 2005. – №5. – С. 12-19.
5. Сирохман І. Рослинні добавки в печиві значною мірою подовжують строк його зберігання / І. Сирохман, Т. Лозова // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2009. – №04 (53). – С. 41-44.
Published
2009-12-30