FUNCTIONAL DRINKS OF THE DIRECTED ACTION ON THE BASIS OF NATURAL RAW MATERIAL

  • V. M. Zavgorodnya
Keywords: functional drinks, noutritsevtichni drinks, polifenoli, antotsiani, bioflavonoidi, premicsi, food additions, food fibres, probiotici, smoussi

Abstract

Shown possibility of expansion of assortment of functional drinks of the directed action on the basis of natourlnoi raw material.

References

1. Дымова А. Здоровые функциональные напитки / А. Дымова //Food Drinks. – 2003. – №3.
2. Поверин А. Д. Создание серии функциональных напитков из натурального растительного сырья / А. Д. Поверин // Пиво и напитки. – 2006. – №4. – С. 34 – 36.
3. Поверин А. Д. Сухой ферментативный аминосодержащий гидролизат рыбы - “СФАГ – 2” / А. Д. Поверин //ТУ 929 –002–73049115–05. –М.: изд-во НПО “Биоиндустрия”, 2006.
4. Сирохман І. В. Товарознавство харчових продуктів функціонального призначення: навч. пос. [для студ. вищ. навч. закл.] / І. В. Сирохман, В.М. Завгородня. – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 544 с.
Published
2009-12-30