INFLUENCE PACKING MATERIALS ON PRESERVATION CONSUMER PROPERTIES OF SPICE-CAKES

  • M. P. Bodak
Keywords: spice-cakes, consumer properties, moisture loss, retrogradation, packing materials

Abstract

In articles influence of packing materials on braking moisture loss spice-cakes is considered. Behind data change a moisture efficiency of use different polymeric materials for packing the spice-cakes developed by us is established. Loss a moisture in all offered spice-cakes was the lowest, than in the control sample.

References

1. Crystallinity changes in wheat starch during the bread-making process: Starch crystallinity in the bread crust / Primo-Martin C, Van Nieuwenhuijzen N. H., Hamer R. J., Van Vliet T. J. // Cereal Sei. – 2007. – № 2. – Р. 219–226.
2. Бодак М.П. Використання ренгенофазного аналізу для дослідження процесу черствіння пряників / М.П. Бодак // Сучасні тенденції та проблеми інновації виробництва товарів і надання послуг: Матеріали міжн. наук.-практ. конф. Львів, 7 травня 2008 р. – Львів: РВВ НЛТУ, 2008. – С. 140 – 144.
3. Сирохман І.В. Товарознавство пакувальних матеріалів і тари: підруч. / І. В. Сирохман, В. М. Зав городня – Київ: ЦНЛ, 2005. – 614 с.
4. НОВАТЭК начал выпуск БОПП-пленки // Тара и упаковка. – 2005. – № 4. – С. 70.
5. Folien fоr Verpackungen // Fleischwirtschaft. – 2005.85. – № 4. – S. 36.
6. Достижения в производстве упаковки, изготовленной с применением фольги // Тара и упаковка. – 2005. – № 4. – С. 64–67.
7. Пат. 7144619 США, МПК6 В 32 В 1/08, В 32 В 7/02. Metallized packaging films / Ramchandra Naik Praful, Sashidharan Nair Alit, Harakchand Bhandari Mohan, Rahul Bharadia, Balgangadhar Tilak Ammanabrolu, Chandrashekhar Itkar Sachin. – № 101771913; заявл. 03.02.04; опубл. 05.12.06.
Published
2009-08-17