ANTIOXIDANTS OF NATURAL ORIGIN ARE FOR PASTRY SHOPS OF FATS

  • I. V. Sirokhman
  • R. M. Boydunyk
Keywords: antioxidants, autooxidizations, extract, antioksidantna activity, biological value of product, peroxide number , benzidine number, acidvalue

Abstract

Investigational antioxidants of natural origin for waffle fillings, which brake oxidization of fat and dynamics of autooxidization of typical fat for waffle fillings, which acts on pastry enterprises, effectively.

References

1. Яшин А.Я. Определение содержания природных антиоксидантов в пищевых продуктах и БАДах / А. Я. Яшин, Н. И. Черноусова // Пищевая промышленность.– 2007. – № 5.– С. 28-29.
2. Димань Т. Функціональні продукти: користь і здоров’я / Т.Димань // Харчова і переробна промисловість. – 2006. – № 8-9. – С. 24-25.
3. Hinneburg Iris. Antioxidant activities of extracts from selected culinary herbs and spices / Iris Hinneburg, Damien H.J. Dorman, Raimo Hiltunen // Food Chem. – 2006. – 97. – № 1. – P. 122-129.
4. Chandrika Liyana-Pathirana. Antioxidant properties of wheat as affected by pearling / Liyana-Pathirana Chandrika, Dexter Jim, Shahidi Fereidoon // J. Arg. and Food Chem. – 2006. – 54. – № 17. – P. 6177-6184.
5. Fereidoon Shahidi. Antioxidant phytohemicals in hazelnut kernel (Corylus avellana L.) and hazelnut byproducts / Shahidi Fereidoon, Alasalvar Cesarettin, Liyana-Pathirana Chandrika M. // J. Arg. and Food Chem. – 2007. – 55. – № 4. – P. 1212-1220.
6. Никонович С.Н. стабилизация окислительных процессов в льняном масле природным фитокомплексом антиоксидантов / С. Н. Никонович, Т. И. Тимофеенко, Д. А. Котельников, А. В. Лобода // Пищевая технология.– 2007. – № 2.– С. 20-22.
7. Bushra Sultana. Antioxidant potential of corncob extracts for stabilization of corn oil subjected to microwave heating / Sultana Bushra, Anwar Farooq, Przybylski Roman // Food Chem. – 2007. – 104. – № 3. – P. 997-1005.
8. Mazur Barbara, Borowska Eulalia Julitta. Produkty z owoców zurawiny błotnej – zawartość zwiazków fenolowych i właściwości przeciwutleniajace / Barbara Mazur, Eulalia Julitta Borowska // Bromatol. i chem. toksykol.– 2007. – 40. – № 3.– P. 239-243.
9. Кричман Е.С. Антиоксиданты для масложировых продуктов / Е.С. Кричман // Пищевая промышленность.– 2007. – № 6.– С. 38-39.
10. Джабоева А.С. Дикорастущие плоды – перспективное сырье для извлечения биологически активных виществ / А.С. Джабоева, М.Ю. Тамова, А.С. Кабалоева [и др.] // Пищевая технология.– 2007. – № 5-6.– С. 21-23.
Published
2009-08-17