ОСОБЛИВОСТІ МОДЕЛЮВАННЯ КОМПЛЕКСНОГО ПОКАЗНИКА ЯКОСТІ ПЛАВЛЕНИХ СИРНИХ ПРОДУКТІВ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО СПРЯМУВАННЯ
Ключові слова:
комплексний показник якості, одиничний показник якості, ієрархічна структура показників якості, вагомість показника, плавлені сирні продукти функціонального спрямування
Анотація
У статті наведено загальну методику комплексної оцінки якості товарів та запропо-новано модель комплексної оцінки якості плавлених сирних продуктів з урахуванням вимог до харчування людей розумової праці. Проаналізовано особливості використання цієї методики та її основні переваги. Наведено результати розрахунку комплексного показника якості плавлених сирних продуктів.
Посилання
1. Омельченко Н. В. Розробка програми для виз-начення комплексного показника якості товарів / Н. В. Омельченко, Л. М. Губа // Товарознавство та інновації. – 2009. – № 1. – С. 2 – 7.
2. Фомин В. Н. Квалиметрия. Управление каче-ством. Сертификация / В. Н. Фомин. – М.: ЭКМОС. – 2000. – 320 с.
3. Калейчук М. М. Квалиметрия: учебное по-собие / М. М. Калейчук. – [5-е изд., стереотип]. – М.: Издательство МГУ, 2007. – 200 с.
4. Машта Н. О. Нова шкала для оцінки якості плавлених сирів та плавлених сирних продуктів / Н. О. Машта // Вісник Львівської комерційної академії. Вип.10 / [ред. кол.: Б. Д. Семак, Н. І. Доманцевич, Л. І. Байдакова та ін.]. – Львів: видавництво ЛКА, 2009. – С. 12 – 18. – (Серія товарознавча).
5. Сири плавлені. Загальні технічні умови: ДСТУ 4635:2006. – [Чинний від 2007-07-01]. – К.: Держспоживстандарт України, 2006. – 18 с. – (На-ціональний стандарт України).
6. Наказ Міністерства охорони здоров’я Украї-ни "Про затвердження норм фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах та енергії": за станом на 18 лист. 1999 р. / Верховна Рада України. – Офіційний вісник України вiд 24.12.1999. – 1999 р. – № 49. - С. 340.
7. Поверин А. Д. Полиненасыщенные жиры – важнейший компонент продуктов функционально-го питания / А. Д. Поверин // Хранение и пере-работка сельхозсырья, №7, 2008. – С. 35 – 38.
8. Рудаков О. Б. Обобщенный критерий пище-вой ценности жиров / О. Б. Рудаков, А. Н. Понома-рев, К. К. Полянский // Молочная промышленность. – 2004. – № 9. – С. 55 – 56.
9. Зобкова З. С. Функциональные цельномолоч-ные продукты / З. С. Зобкова // Молочная промыш-ленность. – 2006. – № 3. – С. 46 – 51; 2006. – № 4.– С. 68 – 70.
2. Фомин В. Н. Квалиметрия. Управление каче-ством. Сертификация / В. Н. Фомин. – М.: ЭКМОС. – 2000. – 320 с.
3. Калейчук М. М. Квалиметрия: учебное по-собие / М. М. Калейчук. – [5-е изд., стереотип]. – М.: Издательство МГУ, 2007. – 200 с.
4. Машта Н. О. Нова шкала для оцінки якості плавлених сирів та плавлених сирних продуктів / Н. О. Машта // Вісник Львівської комерційної академії. Вип.10 / [ред. кол.: Б. Д. Семак, Н. І. Доманцевич, Л. І. Байдакова та ін.]. – Львів: видавництво ЛКА, 2009. – С. 12 – 18. – (Серія товарознавча).
5. Сири плавлені. Загальні технічні умови: ДСТУ 4635:2006. – [Чинний від 2007-07-01]. – К.: Держспоживстандарт України, 2006. – 18 с. – (На-ціональний стандарт України).
6. Наказ Міністерства охорони здоров’я Украї-ни "Про затвердження норм фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах та енергії": за станом на 18 лист. 1999 р. / Верховна Рада України. – Офіційний вісник України вiд 24.12.1999. – 1999 р. – № 49. - С. 340.
7. Поверин А. Д. Полиненасыщенные жиры – важнейший компонент продуктов функционально-го питания / А. Д. Поверин // Хранение и пере-работка сельхозсырья, №7, 2008. – С. 35 – 38.
8. Рудаков О. Б. Обобщенный критерий пище-вой ценности жиров / О. Б. Рудаков, А. Н. Понома-рев, К. К. Полянский // Молочная промышленность. – 2004. – № 9. – С. 55 – 56.
9. Зобкова З. С. Функциональные цельномолоч-ные продукты / З. С. Зобкова // Молочная промыш-ленность. – 2006. – № 3. – С. 46 – 51; 2006. – № 4.– С. 68 – 70.
Опубліковано
2011-11-11
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ТА ЕКСПЕРТИЗА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ