ПІСОЧНІ ТІСТЕЧКА ПОЛІПШЕНОГО ЖИРНОКИСЛОТНОГО СКЛАДУ

  • Н. С. Палько
Ключові слова: тістечка, виноградна олія, жирні кислоти

Анотація

Розроблено нові рецептури пісочних тістечок з використанням виноградної олії. Дос-ліджено жирнокислотний склад нових виробів. Обґрунтовано доцільність введення виноградної олії до складу рецептур пісочних тістечок.

Посилання

1. Поверин А. Д. Полиненасыщенные жиры – важнейший компонент продуктов функциональ-ного питания / А. Д. Поверин // Хранение и пе-реработка сельхозсырья. – 2008. – № 7. – С. 35-38.
2. Сирохман І. В. Товарознавство харчових продуктів функціонального призначення: [навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл.] / І. В. Сирохман, В. М. Завгородня. – К.: ЦУЛ,2009. – 544 с.
3. Бурмистров Г. П. Новые пищевые концент-раты биозащитного действия / Г. П. Бурмистров, Г. Г. Козлова // Пищевая промышленность. – № 8. – 2008. – С. 16-17.
4. Байков В. Влияние растительных масел на качество зерновых крекеров / В. Байков, В. Бессонов, О. Бакуменко // Хлебопекарское производство. – 2008. – № 6. – С. 45.
5. Лозова Т. М. Наукові основи формування споживних властивостей і зберігання якості бо-рошняних кондитерських виробів : монографія / Т. М. Лозова, І. В. Сирохман. – Львів: Вид-во. ЛКА, 2009. – 456 с.
6. Носенко Т. Асортимент рослинних олій можна розширити, використавши для їх виробни-цтва нетрадиційну сировину / Т. Носенко, О. Громова, М. Лябах // Харчова і переробна промисловість. – 2008. – № 8-9. – С. 26-28.
7. Переработка семян винограда для получения сорбентов и виноградного масла / [ А. Брыкалов, Е. Головкина, Н. Антонова, Ф. Бостанова ] // Мас-ложировая промышленность. – 2008. – № 1. – С. 27-28.
8. Арсеньєва Л. Ю. Наукове обґрунтування та розроблення технології функціональних хлібобу-лочних виробів з рослинними білками та мікро-нутрієнтами: автореф. дис. на здобуття наук. сту-пеня доктора техн. наук / Л. Ю. Арсеньєва. – Київ-ський нац. ун-т. харчових технологій, 2007. – 42 с.
Опубліковано
2011-11-11
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ТА ЕКСПЕРТИЗА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ